Na mestu, kjer bo v Zalogu zrasel nov center, trenutno stoji propadajoč objekt, ki jim ga, kot so ugotovili na občini, s svojimi proračunskimi zmogljivostmi ne bo uspelo obnoviti, a ker je v zelo slabem stanju, obnova tudi ne bi bila gospodarna. Pobudo za rušitev starega ter gradnjo novega poslovno-upravnega centra je podal Spar, ki v tistem delu Ljubljane vidi novo poslovno priložnost, na občini pa so kasneje ugotovili, da za center obstaja tudi javni interes. Ker je Spar lastnik okoliških zemljišč, ki so nujno potrebna za izvedbo projekta, so na občini trgovca prepoznali kot "edinega ponudnika, ki je objektivno sposoben izvesti ta projekt" in bodo pogodbo s podjetjem sklenili brez javne objave.

Spar bo v projekt vložil 1316, občina pa 2785 kvadratnih metrov okoliških zemljišč, oba bosta plačala vsak svoj del komunalnega prispevka. Občino bo to stalo približno 165.000 evrov. Poleg tega bo občina plačala še približno 450.000 evrov DDV za javni del projekta, 75.000 evrov za nadzor in približno 307.000 evrov, kolikor za sofinanciranje same gradnje od občine zahtevajo v Sparu, da bo razdelitev stroškov pravična. Po drugi strani pa bo Spar nosil stroške projektiranja, pridobitve gradbenega in uporabnega dovoljenja ter večino stroškov gradnje. So pa v svoji promotorski vlogi občino opozorili, "da v primeru, ko bo javni partner postavil dodatne zahteve, ki bodo presegle načrtovano vrednost investicije v javni del (največ 2,2 milijona evrov, op. p.), bo moral za to zagotoviti dodatna finančna sredstva". Občinski svetniki z Jankovićevo večino na čelu so se s temi pogoji strinjali, vse podrobnosti pa bodo razdelali še pred podpisom pogodbe, so obljubili. Ko bo enonadstropni center zgrajen, bo občina dobila 2848 kvadratnih metrov površin, in sicer celotno prvo etažo, del avle in 26 parkirnih prostorov v kleti. Preostanek, 1334 kvadratnih metrov površin v avli in 86 parkirnih prostorov, pa bo obdržal Spar.

Čeprav so si vsi svetniki enotni, da je center nujno potreben, pa so predvsem opozicijski opozorili, da je dokumentacija netransparentno pripravljena in ne vključuje vseh relevantnih podatkov, je opozoril svetnik SDS Anže Logar. Manjkajo denimo časovna opredelitev in cenitve zemljišč, v dokumentaciji niti niso natančno razdeljene vloge obeh partnerjev, je naštela svetnica NSi Mojca Kucler Dolinar. Župan Janković jima je odgovoril, da bodo te podrobnosti uskladili med pogajanji, pred podpisom pogodbe. "Spomnimo se, kako se je ob slabo pripravljeni dokumentaciji cena v nekem drugem projektu dvignila za več kot 30 milijonov evrov," je še dodal Logar.