Aleš Baj: Država se ne more izogniti finančni pomoči. Ni vlade, ki bi lahko preprečila neminovno ! Kar se pa tiče tehnične vlade ... hm. Ja, jo potrebujemo, vendar bolj tehnično, kot vlado :)).

Rok Novak: Hja, kaj je tehnična vlada ... Monti? Ne hvala! Kakšne reze delajo pa vseeno tonejo ... Pomoč bomo potrebovali skoraj sigurno, samo tega ne smemo vzeti kot nekaj tako hudo slabega. Namesto, da bi se zadolžili na finančnih trgih, se bomo pri EU, ki nam bo pa ponudila boljše pogoje in obrestne mere.

Maks Škarget: Zakaj bi se na vse kriplje odrekali tuji finančni pomoči, ko pa vsi vemo, da brez nje ne bo mogoče zagnati gospodarstva. Prej ko jo bomo sprejeli, boljše bo za nas (državljane), če se pa "elita" boji, da bodo morali polagati račune nekomu iz Bruslja, je pa to njihov problem. Državljani nismo zapravili te države. To mora biti jasno vsem. Tehnična vlada bo pa, če bo, tako ali tako spet politično nastavljena.

Lili Remec: Potrebujemo Hollanda. Samo kaj, ko ni nihče pripravljen na tak preobrat v razmišljanju. Bi se jim preveč rezalo, gospodom.

Da Vid: Tehnična vlada ja, ampak to v naši državi ni možno, ker trenutna politična elita tega ne bo dopustila. Glede finančne pomoči menim, da jo s pravimi ukrepi niti ne bi potrebovali, če pa bo potrebna, pa to res ni niti tako slabo, še posebej, ker (če) bo jeseni začel delovati evropski sklad ESM, ki bo namenjen predvsem reševanjem bank in ne celotnega državnega finančnega sistema.

Boris Potočar: Tehnična vlada = neizvoljeni ljudje na čelu države, ki podlegajo svetovnim bankirjem, ki služijo na naš račun = popolno cuzanje od najmanjših sestavnih celic države, delavcev = konec vsega lepega.

Marjana Šum:  Zakaj pa ne pomoč? Ampak, tudi porabo naj diktira Evropa, kajti naši bi jo zafurali za spomenike svojemu samoljubju.

Jernej Tominc: Ma, na položajih rabimo strokovnjake, NEPOVEZANE s politiko sploh. Če bomo "tehnično vlado" sestavili z ljudmi, ki so tako ali drugače povezani s politiko in političnimi strankami, ne bo nič boljše.

Danijel Agrež: Slovenija mora dobiti drugo ljudstvo, nobena vlada ne bo dovolj dobra za ljudstvo, ki ga ima.

Thor Scanius: Slovenija en potrebuje tehnične vlade. Potrebuje nove volitve in novo vlado. Sam upam, da se Majer ne bo kljub izgubi na novih predčasnih volitvah zavihtel za Princa Slovenije.

Janez Podgorelec: Slovenija mora dobiti drugo ljudstvo. Se strinjam. Ljudstvo, ki bo imelo ob očeh plašnice. Ljudstvo , ki bo samo kimalo, pa ne gor dol. Pač odvisno katera vlada je na oblasti. Če desna samo desno, če leva samo levo. kaj pa sredinska. Potem palec navzgor. Jaz nisem kriv , da je dežela Slovenija v gnojnici, pokradena, s prazno malho, razdeljena na vaše in naše. Nisem sprejemal ohlapnih zakonov, pisanih na kožo zdaj eni zdaj drugi opciji.Ta trenutek Slovenija potrebuje vlado, ki bo združevala, pa tudi, če bo standard padel še za ::::. Z ideološkim deljenjem na vaše in naše ne bomo prišli nikamor. Slovenija premore zadosti potenciala, da se izvleče. Toda brez mož, ki se nenehno trkajo zaradi zaslug. Rabimo ljudi, ki vedo razmišljat za jutri. Za včeraj je tako ali tako prepozno! A je to tehnična ali izvoljena vlada v parlamentu???

Andrej No: Kost za glodanje: za 3 mrd naj po ničelni obrestni meri kupijo obveznice Slovenci. Tako saniramo banke in jih prodamo. Z interventnimi zakoni obsodimo in razlastninimo glavne krivce za odtekanje denarja iz bank in tako zmanjšamo javni dolg.
Verjetno bo vsak najprej mislil, da sem nor, ampak pomislite kaj je alternativa. Kmalu bomo za obresti plačevali po 700 mio evrov letno. To je 10% vseh pobranih davkov. Denar, ki ga ne bomo več videli in ne naredi ničesar.
Hkrati lahko računate, da boste ta denar, ki bi ga sicer posodili državi, tako ali tako izgubili zelo hitro, že v nekaj letih na plačevanje obresti.
Naj predstavim paralelo. Če se morate zadolžiti za nakup stanovanja in vas obresti letno pridejo 30% vaše plače, ali ne bi najprej poskušali dobiti to vsoto denarja pri starših in bližnjih sorodniki in namesto obresti počasi odplačevali njim?
Ker se vas bo večina tako ali teko poskušala deliti na wannabe komuniste ali pa na t.i. patriote, pa vam polagam na srce sledeče: Če bi vsi investirali tretino svojih prihrankov (oziroma po svojih zmožnostih) v takojšnje odplačilo vseh dolgov, bi tako bili hkrati komunisti kot patrioti. Zdaj si pa predstavljajte kaj bi lahko storili s tistimi 700mio evrov letno. Prej ali slej bi vsi dobili denar nazaj, ker pa ne bi bili kot država zadolželni, bi lahko spet vzpodbudili gospodarstvo.
Alternativa je, da zadržite denar, gre država po finančno pomoč, začne se varčevanje, veliko nas bo izgubilo službo in bomo ob še več denarja - za vedno.

Ponomarenko Zdenka: Rabi izvoljeno vlado, ne Previrantske.

Andrej No: Pri nas volimo poslance, ne vlade.

Valentina Grubor: Ni važno kako se imenuje, pomembna je pamet in poštenje! Kje se pa to dobi?

Dragica Kucler: Vsekakor potrebuje vlado, ki bo delala za dobro državljanov ne pa za polnitev lastnih in prijateljskih žepov, vlado, ki tehnično ali izvoljeno, ki ne bo obremenjena z duhovi iz preteklosti, ki bo" šparala".

Tomo Kultivator: Slovenija čimprej potrebuje tehnično vlado. Je pa problem, kdo jo bo vodil, kateri ljudje bodo v njej delali in kateri svetovali. Nedvomno pa je, da nihče od naštetih ne sme biti v sorodu s katerimkoli slovenskim politikom vsaj do tretjega kolena v vertikali in horizontali. Drugače je vse brez pomena, oziroma ponovno zapravljanje denarja in predragocenega časa. Pa še nekaj krvavo potrebujemo poleg tehnične vlade. Neodvisno, učinkovito, nepristransko in delovno sodstvo ter organe pregona. Nobena tehnična vlada nam ne pomaga, če se bo še naprej nekaznovano kradlo, pristojne službe pa tega ne sankcionirajo. Prvi ukrep tehnične vlade mora torej biti; ukinitev trajnega mandata sodnikom in temeljita revizija njihovega dela. Čas za hece je minil.

Bianka Pavšič: No kar pravi g. Kultivator, potem rabimo žal Tujo vlado, ker tukaj smo vsi ena zahojena žlahta.

Vabljeni: Pridružite se razpravi, ki prav zdaj poteka na spletnem družabnem omrežju Facebook.