Kot je Vogrin pojasnil na današnji novinarski konferenci, ga je DL marca pozvala k odstopu s poslanske funkcije, ni pa zahtevala njegovega izstopa iz stranke. To razume kot dvoličnost in z današnjim dnem izstopa iz stranke. Ne bo pa odstopil s poslanske funkcije, prav tako zaenkrat ne obstaja možnost, da bi se pridružil kateri drugi stranki, je dejal.

''Temeljna značilnost Virantove politike je izdajalstvo''

Med razlogi za takšno odločitev poudarja, da se stranka ne drži programa, s katerim je nastopila na parlamentarnih volitvah. Predsedniku stranke Virantu pa očita, da je temeljna značilnost njegove politične poti izdajstvo. Tako je denimo po volitvah podpisal koalicijsko pogodbo z dvema političnima opcijama, danes, ko sedanji koaliciji ne kaže dobro, pa jo z napadi na koalicijske partnerje še dodatno slabi.

Vogrin poudarja, da Virant "nenehno daje lekcije poslancem in nas poziva k odstopu". A če je kdo neprimeren za poslanca, je to najbolj on sam, je prepričan. Sprašuje se, kaj preganja Viranta, da se počuti tako ogroženega in nenehno napada druge poslance. "Svoje brezhibne moralne podobe ni mogoče graditi tako, da kažeš na morebitne napake drugih," je dejal.

Divjanje skozi zakonodajne procese

Virantu očita nepremišljeno plačno reformo v času, ko je bil minister za javno upravo. "Ali je res dopustno, da je poslanec nekdo, ki je neposredno kriv za državni primanjkljaj v višini 2,4 milijarde evrov," se sprašuje Vogrin. Virantu Vogrin tudi očita, da je "glavni arhitekt zbirokratizirane Slovenije" ter "glavni kreator zakonodajnega okvira, ki je uničil gospodarstvo".

Kot predsednik DZ pa Virant podpira "divjanje skozi zakonodajne procese", kar je za državo škodljivo, opozarja Vogrin. Prav tako po njegovem mnenju ne bi smel hiteti s poskusi spreminjanja ustave.

Spomnimo, kmalu po parlamentarnih volitvah so v javnost prišle informacije, da je Vogrinovo podjetje dolžno precejšnje zneske več upnikom, tudi že plačanih storitev strankam niso nudili. Virant je Vogrinu dal čas do konca marca, da stanje popravi, a mu to ni uspelo, zato ga je Virant pozval k odstopu. Vogrin je iz poslanske skupine res izstopil, danes pa izstopa še iz stranke.