Do zadnjega podobnega dogodka je na Japonskem prišlo leta 2002. Zaradi okužbe z bakterijo E. coli, s katero sta bila okužena mariniran piščanec in zelenjavna jed, ponujena pacientom bolnišnice v mestu Ucunomija severno od Tokia, je takrat umrlo devet oseb.
Sedem žrtev bakterije E. coli
Na severu Japonske je za posledicami okužbe z bakterijo E. coli umrlo sedem oseb. Vir okužbe, ki je povzročila najbolj množično zastrupitev s hrano na Japonskem v zadnjem desetletju, je bilo vloženo kitajsko zelje. Zaradi zdravstvenih težav, ki so jih dobili po zaužitju vloženega kitajskega zelja, ki ga je julija na police trgovin poslalo podjetje iz japonskega mesta Saporo, se je sicer na japonske zdravstvene domove obrnilo 110 oseb. Šest starejših žensk, ki so jim smrtonosno zelje ponudili v domovih za starejše, in štiriletna deklica iz Sapora, so okužbi podlegle med 5 in 10 dni po zaužitju.