Za aktualnega in lanskega slovenskega prvaka je največja nemška enodnevna dirka nemara najbolj pisana za njune predispozicije od vseh velikih klasik v koledarju WorldTour. Apetiti so bili po lanskem tretjem oziroma devetem mestu temu primerni. Oba sta si želela potrditve, ki bi po slabem izkupičku na olimpijskih igrah sijajno sedla pred nadaljevanjem sezone tja do svetovnega prvenstva. "Deseto mesto ni katastrofa, saj so spredaj sami mojstri - Boonen, Hagen, Greipl, Renshaw. Tudi zmagovalec Francoz Arnaud Demare ni nobeno presenečenje. Enostavno dober je. Vendar sem želel več kot deseto mesto. Vse do zadnjega kroga čez klanec Waseberg sem se sijajno počutil. Vozil sem spredaj, kar ni lahko, če nisi močan. Potem me je čisto odrezalo. Sicer sem med zadnjimi izgubil stik s skupino, ki je ušla čez klanec in smo jo pred ciljem znova ujeli, vendarle je to imelo posledice. Še v glavi me je zmanjkovalo. Zato sem naredil malo napako, čeprav sem imel že sijajno izborjeno izhodišče 500 metrov pred ciljem tik za drugim Greiplom. Ob padcu Cioleka sem zavil na drugo, misleč hitrejšo stran cesta, a ni bila," je razlagal Božič.

"Da me je zmanjkalo, vidim, da po olimpijskih igrah nisem imel nobene dirke. Kot nalašč bi bila tista na Nizozemskem v petek, kjer je bil Koren. Gre za malenkosti. Prepričan sem, da tudi sedaj ne bi bil tu, kjer sem, če ne bi imel tako močnih nog ob koncu Toura in na olimpijskih igrah. Upam, da bom vsaj v nadaljevanju lahko še kaj več naredil," se je razgovoril Božič.

Grega Bole je imel razlog za jezo in razočaranje. Na zadnjem vzponu čez Waseberg je ostal spredaj le s petnajstimi kolesarji, od tega je bila kar peterica iz Lampreja. Praktično zmagovita kombinacija. "Ko sem pogledal okoli, je bil od hitrih kolesarjev zraven le Boasson Hagen iz Skya in Giacomo Nizzolo iz RadioShacka. Vendar moji kolegi niso bili pripravljeni ohraniti prednosti. Tožili so nad utrujenostjo. Kar me ob tem še bolj tare, je to, da sem se z Nizzolom že dogovoril, da pomagajo prednost ohraniti njegovi iz RadioShacka, a so ob naši nezainteresiranosti oni odnehali. Če bi le malo zakrožili na čelu, nas ne bi ujeli. Tudi na koncu v sprintu nisem imel nobene pomoči. Na koncu sem priletel iz ozadja z dvojno hitrostjo, vendar to ni to," je razložil okoliščine Bole. "Po pripravljenosti še nisem tak kot lani v tem času. Sem pa boljši, kot sem bil na zadnjih dirkah," je motiviran Bole, ki o svetovnem prvenstvu še ne razmišlja, "ah, do tedaj je še daleč in lahko se še veliko pripeti. Menim, da bodo imeli tisti, ki vozijo Vuelto, glede pripravljenosti kar nekaj prednosti. Je pa jasno vsem, da bo treba biti letos glede na težko traso v vrhunski formi. Z le 90-odstotno pripravljenostjo na cestah Amstel Gold ne bo moč kaj praskati."

V Hamburgu sta se kot ubežnika pokazala tudi Grega Gazvoda (Ag2r) in Simon Špilak (Katjuša), a ekipe s sprinterskimi aduti niso dovolile nikakršnega presenečenja. Peter Sagan, za katerega je vse moči trošil Kristijan Koren, je ostal zadaj zaradi okvare kolesa.