Daljši, trikilometrski zastoj, se je pojavil na primorski avtocesti med priključkoma Bertoki in Koper - center. Na gorenjski avtocesti v smeri Avstrije pred cestninsko postajo Hrušica je še vedno petkilometrski zastoj, zato občasno v obe smeri zapirajo predor Karavanke.

Gost promet z zastoji je tudi na cestah od Kopra proti Dragonji ter pred mejnim prehodom Jelšane, zgoščen promet pa med Koprom in Portorožem.

Čakalna doba na mejnih prehodih za osebna vozila so pri izstopu na Gruškovju in Sečovljah 20 minut, na Jelšanah 30 minut ter Dragonji dve uri, pri vstopu pa na Obrežju 20 minut, Jelšanah in Dragonji uro in pol ter na Sečovljah 45 minut in Gruškovju 20 minut.

V prometni nesreči pri Kočevju umrl voznik osebnega avtomobila

Na cesti med Kočevjem in Smuko se je danes dopoldne zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Kot je pojasnila predstavnica PU Ljubljana za stike z javnostmi Maja Ciperle Adlešič, je voznik osebnega avtomobila zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče.

Po nesreči, ki se je zgodila okoli pol devete ure, so posredovali kočevski gasilci, ki so pomagali reševalcem in odklopili akumulator v vozilu. Policisti pa okoliščine nesreče še preiskujejo, je še povedala Ciperle Adlešičeva.