Kar se tiče osebnostne rasti, delam na sebi že kar nekaj let. Prebiram ogromno literature o psihologiji, saj mi poznavanje osnov psihologije pomaga pri spreminjanju sebe in pri delu z ljudmi. Ko enkrat razumeš vzorce obnašanja posameznikov, te ne presenetijo več takšne in drugačne reakcije in tako se zmanjšajo tudi razočaranja.

Po čem je za vas to poletje posebno?

Letošnje poletje je za mene posebno zato, ker nisem nikamor odpotovala. Navadno sva se z možem poleti odpravila v neznane kraje ter raziskovala nove kulture, kulinariko in podobno. Letos sva se odločila, da bova ostala v bližini, in sicer v Istri. Poletje brez priprav, napornega pakiranja, letal in taksijev je enostavno božansko. Novo odkritje!

Kje dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je treba prebrati? In kje jih kupujete?

Glede na hitrost mojega življenja dobivam tovrstne informacije večinoma na spletu, včasih tudi v časopisju. V nekaterih zadevah sem zelo staromodna in ena od teh je tudi branje časopisov in knjig. Še vedno namreč ne želim sprejeti dejstva, da se vso literaturo lahko bere "on line". Tehnologija me sicer nenehno opozarja na nov trend, jaz pa še vedno obožujem vonj časopisnega papirja. Morda me bo moj tablični računalnik naučil drugačnega razmišljanja, a za zdaj se še vedno gledava in spoznavava bolj od daleč. Knjige sicer največkrat kupujem na potovanjih, v majhnih knjigarnah, prek Amazona in v Konzorciju v Ljubljani.

Katere knjige ste prebirali v teh poletnih dneh?

Poletje je zame obdobje lahkega branja. Tako se spočijem in razbremenim. Preberem pa veliko dnevnih časopisov - predvsem slovenskih, hrvaških in nemških - in tudi veliko revij, specializiranih za dizajn in arhitekturo, ki je moja skrivna ljubezen, za potovanja in modo.

Kar se tiče knjig, sem še vedno pod vplivom biografije Andreja Agassija z naslovom Open. Izjemno dobro napisana knjiga bralcu prikaže življenje tega vrhunskega športnika na popolnoma drugačen način. Življenje, ki ga mi, zunanji opazovalci, ne bi niti slutili.

In kaj bi v branje priporočili mladim, ki se zavedajo pomena nenehnega izobraževanja in rasti?

Mladi naj posegajo po čimbolj raznoliki literaturi. Brati samo poslovno literaturo ne pomeni seznaniti se z vsem, kar v resničnem poslu potrebuješ. Jaz strokovno literaturo vedno kombiniram z biografijami zanimivih ljudi, potopisi in podobnim. Vsaka knjiga ti lahko nameni drugo sporočilo, važno pa je, da znaš dana sporočila brati med vrsticami ter jih koristno uporabiš v življenju.

Če bi že morala izpostaviti poletno knjigo za mlade in tudi malo manj mlade, bi bila to zagotovo Rework, ki sta jo napisala Jason Fried in David Heinemeier Hansson, ali pa Kariera iz strasti izpod peresa dr. Orenie Yaffe-Yanai.