Dve etapni zmagi sta vseeno sijajen izkupiček. Zanj in vse potencialne slovenske reprezentante je dobra novica prišla s sedeža UCI, da bo na startu cestne dirke svetovnega prvenstva na Nizozemskem prostor za sedem Slovencev. Enega več kot lani na Danskem. To bo malce olajšalo izbor selektorju Martinu Hvastiji. Borut Božič, Grega Bole in Kristijan Koren so zanesljivi potniki.

Poleg Gregorja Gazvode bo prav ta trojica na startu nedeljske klasike Vattenfall v Hamburgu (245 kilometrov), ki spada med deset največjih enodnevnih klasik na svetu. Lani je bila s tretjim mestom Božiča in devetim Boleta ena najuspešnejših za Slovence. "Čeprav sem bil lani v Hamburgu tretji, ne morem ničesar napovedati," pravi Borut Božič. Pojasnjuje: "V zadnjem obdobju sem naredil tri zelo dobre treninge, ko sem imel noge podobne kot na koncu Toura. In potem en trening z zelo slabim občutkom. Letos imam že 70 težkih tekmovalnih dni, kar je veliko. Takšni občutki so verjetno posledice tega. Upam, da bom do svetovnega prvenstva lahko iztisnil čim več. Imam veliko volje. Tudi mali dolžnik sem glede izkupička."

Še večji dolžnik, a z zdravniškim opravičilom, je Grega Bole. "V glavi nimam posebnih pričakovanj. Predvsem bom videl, kje sem in koliko mi še manjka do prave forme," pravi Grega Bole pred najbolj ravninsko dirko v svetovnem koledarju, ki pa so jo letos za domačega asa Nemca Greipla le malce bolj zabelili.

"Mi se bomo podredili Petru Saganu," je napovedal Kristijan Koren. Na včerajšnji "generalki" Dutch Food Valley na Nizozemskem je bil Slovak drugi. Zagotovo pa se po včerajšnjem šestem mestu Blaža Jarca na tej dirki praskajo po glavi šefi v največji nemški ekipi NetApp, ker Slovenca niso uvrstili v ekipo za Hamburg.