Gorica - Koper (danes ob 18. uri): Primorski derbi, v katerega vstopa Gorica s slovesom najučinkovitejšega moštva lige (devet golov), Koper pa z najboljšo obrambo, ki v letošnji sezoni sploh še ni prejela zadetka. "Igramo dobro, hitro in učinkovito. V Kidričevem smo nesrečno izgubili, zato bo treba tri točke čim hitreje nadoknaditi," pravi napadalec Gorice Dejan Žigon, ki s petimi zadetki vodi na lestvici strelcev. Koprska obramba z vratarjem Erminom Hasićem in nekdanjim reprezentantom Matejem Mavričem Rožičem na čelu je neprebojna, napad pa s povprečjem en gol na tekmo ravno toliko učinkovit, da so na vrhu lestvice z enakim številom točk kot Maribor in Celje. Koprčani so uspešni, ker pod taktirko Milivoja Bračuna znajo igrati na rezultat, a ker igra ni atraktivna, je na tribunah Bonifike zelo malo gledalcev. Z dobrim začetkom sezone so zrasli tudi apetiti, celo do naslova državnega prvaka. Pravi karakter ekipe se bo pokazal, ko bo prejela prvi gol in ko bo prvič izgubila. Naš tip: 0.

Maribor - Domžale (danes ob 20. uri): Medtem ko so Mariborčani po tekmi z Olimpijo udrihali po sodniški organizaciji, so jim Domžalčani po pričakovanju dali kontro z izjavo za javnost, v kateri so poudarili, da popolnoma zaupajo sodnikom, in dodali, da upajo v pošteno sojenje v Ljudskem vrtu. Obtožbe med predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom in športnim direktorjem Maribora Zlatkom Zahovićem so zasenčile priprave reprezentance na tekmo z Romunijo, pa tudi današnja tekma je za vijoličaste drugotnega pomena. Vse misli Maribora so že usmerjene v sredo, ko se bo v Zagrebu pomeril z Dinamom v prvi tekmi četrtega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. V tekmah v sredo v Zagrebu in torek, 28. avgusta, v Ljudskem vrtu ne bo šlo le za sosedski prestiž, ampak tudi veliko denarja, saj samo uvrstitev v skupinski del lige prvakov prinaša iz blagajne Uefe nagrado 8,6 milijona evrov. Domžalčani imajo že po tradiciji težave s poškodbami, stavijo pa na letošnjo tradicijo uspehov v gosteh, kjer so osvojili vseh devet točk, medtem ko so doma obakrat ostali praznih rok. Naš tip: 1.

Rudar - Triglav (danes ob 20. uri): Ker je Rudar od 15 možnih točk osvojil le dve, so prižgali rdečo luč za alarm. Po odstopu trenerja Milana Đuričića je uprava kluba zasuta s ponudbami brezposelnih trenerjev. Ekipo trenutno vodi dosedanji pomočnik Andrej Goršek, ki bo zaradi varčevalnega programa v tej funkciji verjetno ostal. Triglav je doslej s štirimi točkami iztržili celo več, kot je pričakoval. Naš tip: 0.

Olimpija - Celje (danes ob 20. uri): Celje je pod taktirko trenerja Marijana Pušnika najprijetnejše presenečenje sezone, medtem ko je največja težava Olimpije neučinkovitost. Olimpija ima kompleks domačega igrišča z le eno osvojeno točko v treh tekmah. Izkupiček Ljubljančanov bo odvisen od tega, kako bodo odgovorili na agresivnost in hitrost Celjanov. Naš tip: 0.

Mura - Aluminij (jutri ob 17. uri): Mura plačuje davek evropskim nastopom, zato je v slovenski ligi zadnja z le eno točko. Franc Cifer je še vedno ke začasni trener, medtem ko je Nusmir Fajić vse bolj nervozen, ker še vedno ni našel kluba v tujini, prestopni rok se izteče konec meseca. Aluminij je z dvema zmagama nakazal, da je na poti med stabilne prvoligaše. Obenem je vse tesneje povezan z Olimpijo, od koder sta prišla napadalec Adnan Bešić in branilec David Kašnik. Naš tip: 1, 0.