Poletni dnevi so namenjeni predvsem počitku in nabiranju energije za prihajajoče poslovne in osebnostne izzive. Zelo redko ta čas namenimo načrtovanju in postavljanju novih ciljev. Egiptovsko leto se je začenjalo konec julija, z vzhajanjem zvezde Sirius, in trajalo do avgusta naslednjega leta. Mi pa vedno čakamo silvestra in novo leto, da si takrat obljubimo, kako bo vse drugače. A med novoletnimi prazniki je premalo časa za nabiranje sveže energije in temeljit premislek o prihodnosti, pa še sonca ni, da bi nas napolnil z energijo. Zato je poletje idealen čas, da naredimo temeljit pregled za nazaj in si postavimo nove, jasne načrte.

Pred časom sem prišel v podjetje, ki ga je vodil mlad podjetniški par, ki pa se je vrnil z dopusta popolnoma sprt. Po daljšem pogovoru sem ugotovil, da je njun problem, da se med letom pogovarjata samo o poslu. Ko je ona želela nekatere osebne stvari razčistiti, se je njen partner umikal pogovoru in skrival za poslovnimi težavami. Na dopustu pa mu to ni uspelo, saj sta bila sama 24 ur na dan. Pogovoru o pravih temah se je ogibal tako, da se je prerekal in jo obtoževal za stvari, ki sploh niso bile resnične. Ona, ki ga je ljubila in je želela samo več pozornosti in komunikacije, se je po dopustu počutila popolnoma uničeno in zapostavljeno. V njem je, ko ga je spoznala, najprej videla svojega princa. Bila je navdušena nad njegovo podjetniško vizijo, sedaj pa povsem razočarana nad njim. On pa enostavno ni zbral dovolj moči, da bi priznal svoje napake, temveč se je raje branil tako, da je prizadel ljudi, ki so ga imeli radi. Raje je šel v spopad, kakor da bi sam pri sebi naredil korak naprej.

Usedel sem se z njim in poskušal ugotoviti, kaj je vzrok. Po skoraj štirih urah pogovora sem dojel, da ga v bistvu nihče ne pozna. V zgodnjem otroštvu je bil oče do njega zelo strog in ga ni nikoli pohvalil, zato si je ves čas neizmerno želel očetove pozornosti. Podjetniške poti si sam sploh ni želel, saj je po duši umetnik, slikar. A ker je bil že njegov oče uspešen podjetnik in lokalni funkcionar, je šel po njegovi poti, da bi tako morda enkrat le dobil njegovo pohvalo. Sam se je zavedal, da podjetništvo ni njegova srčna želja, da si sploh ne želi vseh teh funkcij, da si želi imeti na podeželju svoj atelje in slikati, vendar ni imel moči, da bi to povedal tudi ženi. Bil je namreč prepričan, da ga potem ne bo več občudovala in bo tako izgubil še zadnjega človeka, ki mu namenja pozornost in pohvalo.

Pojasnil sem mu, da je zunanja pozornost omejena, da bo vedno hlepel po njej in da si je bo vedno želel še več. Če pa bo počel stvari, ki ga veselijo, bo dobil tisto notranjo potrditev, ki je večna. Dejal sem mu, naj se svoji ženi opraviči in ji pove resnico. Poklical jo je in odšla sta na sprehod.

Naslednje jutro me je poklical in mi povedal, da ga je soproga zapustila. Kljub temu se je počutil neizmerno srečnega. Ona se je namreč zaljubila v zunanji svet, funkcije, podjetje, materialne stvari, ne pa v njegovo dušo. Odločil se je, da bo prodal vse svoje premoženje in denar vložil v svoje sanje. Kupil je posestvo na Dolenjskem, na katerem sedaj ureja atelje in kjer bo organiziral umetniške delavnice in srečanja. Pri projektu ga je podprla norveška fundacija, ki podpira umetnike, tako da ima sedaj še več denarja. Ta je prišel kot posledica tega, da je končno začel delati nekaj, v čemer neizmerno uživa.

Poletna vročina ne razgali samo teles, temveč predvsem človeške duše in v tem času vse, kar skrivamo v sebi, pride na dan. Zato je za vpogled v naše srčne želje in postavljanje novih ciljev za poslovno in osebnostno rast poletje veliko boljše kot zima. Čas pred jesenskim pobiranjem plodov pa je primeren tudi za temeljit pogovor s svojimi sodelavci, zato se vse več podjetij odloča v tem času opraviti letne razgovore. Iskreno se pogovorite s svojimi sodelavci, soustvarjalci poslovnega uspeha vašega podjetja, in jih povprašajte tudi po njihovih srčnih željah. Morebiti pa oboji ugotovite, da se lahko njihova posebna znanja, strasti in hobiji vpletejo v poslovno kulturo podjetja ali pa nadgradijo obstoječe projekte. Ne pustite pa, da nekatere pomembne stvari ostanejo neizrečene in vas, ker niso imeli priložnosti izraziti samega sebe, sodelavci nezadovoljni zapustijo.

Milan Krajnc je svetovalec za uspehe in direktor podjetja Projektna pisarna, d. o. o.