V sindikatu ministrstva za obrambo od najvišjih predstavnikov oblasti zahtevajo tudi popravo nizkega življenjskega standarda zaposlenih v obrambnem resorju na nivo zaposlenih v sodobnih obrambnih resorjih v svetu.

Kot so zapisali v pozivu, politika vsakodnevno zmanjšuje proračunska sredstva za pridobitev opreme, za boljšo izurjenost zaposlenih v civilni in vojaški obrambi ter za boljše delovanje obrambnih sil: "Tako ne moremo mimo dejstva, da nam nerazumne dolgoletne poteze politike ves čas odžirajo možnosti za posodabljanje in napredovanje obrambnih sil."

V sindikatu menijo, da tudi varčevalni ukrepi pri politiki plač in povračila stroškov iz dela slabšajo kvalitetno delovanje obrambnega sistema. Njihova motivacija je namreč poleg boljše opremljenosti in možnosti za usposabljanje tudi plačilo za opravljena dela.

Poleg tega so v sindikatu ministrstva za obrambo tudi zapisali, da si ne predstavljajo vojaka, civilista ali vojaškega uslužbenca, ki je zaradi varčevalnih ukrepov na robu preživetja, pri tem pa je še vdan svojemu poklicu.