Raziskava je še pokazala, da se je količina oralnih in vaginalnih spolnih odnosov pri mladih Američanih v zadnjem desetletju zmanjšala. Po rezultatih sodeč je imelo enak odstotek deklet (26 odstotkov) in fantov (24 odstotkov), starih od 15 do 24 let, oralni seks, od teh pa je četrtina imela oralni spolni odnos pred vaginalnim spolnim odnosom. Prav tako je četrtina mladih izkusila oralni seks takoj po vaginalnem seksu, je še razkrila raziskava.

Prepričanje, da se mladi zaradi preprečitve neželene nosečnosti in okužbe s spolno prenosljivimi boleznimi raje predajajo oralnim načinom spolne zadovoljitve, je v zadnjih letih obveljalo za pravilno. "Zdaj vemo, da to ne drži," je pojasnila Monica Rodriguez, predsednica in direktorica neprofitne organizacije Sexuality Information and Education Council of US. "Zdaj imamo končne prave podatke," je pojasnila in dodala, da je bilo v intervjuje, ki so potekali od 2007 do 2010, vključenih 6246 mladih.

Od leta 2002 so raziskovalci med najstniki zaznali trend padanja števila tistih, ki se predajajo oralnim in vaginalnim spolnim odnosom. Prav tako naj bi se zviševala starost, ko najstniki dobijo svojo prvo spolno izkušnjo.

Raziskava je razkrila še podatke glede spolnega vedenja v povezavi z rasno pripadnostjo, izobrazbo in dohodkom. Svetlopolti najstniki in tisti, ki prihajajo iz bolj izobraženih dvostarševskih družin, bodo hitreje kot svoji sovrstniki izkusili oralni seks. 44 odstotkov svetlopoltih najstnikov je imelo oralni spolni odnos pred vaginalnim, v primerjavi s temnopoltimi, pri katerih je 30 odstotkov vprašanih oralni seks izkusilo pred vaginalnim. "Višji delež deklet in fantov, ki so oralni seks izkusili pred vaginalnim, je imelo matere, ki so zaključile kolidž ali pa so imele višjo stopnjo izobrazbe," je pokazala raziskava. Prav tako so dekleta, ki so imela oralni spolni odnos, vendar še ne vaginalnega – v primerjavi s svojimi vrstnicami – pogosteje prihajala iz dvostarševskih družin.