Gorenak je napisal, da je zaskrbljen, saj smo zadnje dni ponovno priča pozivom k nasilju nad posameznimi politiki in drugimi javno izpostavljenimi ljudmi.

Dodaja, da ve, da se bodo v svetu sodobnih elektronskih komunikacij in drugih oblik komuniciranja, "vedno našli taki in drugačni posamezniki, ki bodo na tak ali drugačen način anonimno izražali take nizkotne in nečloveške nagibe". Toda organi odkrivanja in pregona imajo na voljo dovolj zakonskih možnosti, da reagirajo hitro in učinkovito, je prepričan minister.

Ne ve pa, je še zapisal, če se tega zavedajo v dovolj veliki meri. Sam od njih to zahteva. Meni namreč, da je odkrivanje in pregon kaznivih dejanj, tudi tistih z grožnjami z nasiljem, ena najpomembnejših nalog vsakega policista, kriminalista in tožilca. "Samo njihovo hitro, zakonito in učinkovito ukrepanje lahko prepreči ponavljanje neprijetne in nezaželene zgodovine," meni Gorenak in pri tem omenja uboj Ivana Krambergerja.

Podobno ravnanje pa pričakuje tudi od vseh tistih institucij, ki v zvezi s tem lahko karkoli storijo. Tudi če nimajo izvršilnih zakonskih pooblastil za ukrepanje, je njihova javna in jasna obsodba nasilja še kako pomembna, je zaključil Gorenak.

V četrtek so mediji sicer poročali, da je policija že izsledila avtorja sporočila, s katerim je ta prek portala e-uprave grozil predsedniku vlade Janezu Janši in njegovi ženi Urški. Policija podrobnosti zaradi nadaljnjih postopkov ne razkriva.