Za rektorja Univerze v Ljubljani Staneta Pejovnika je to "potrditev kakovostnega dela vseh članov ljubljanske univerzitetne skupnosti in obenem uspeh slovenske države, ki se preko Univerze v Ljubljani uvršča med akademsko in raziskovalno najbolj razvite države na svetu".

Ljubljanska univerza si v zadnjih letih močno prizadeva stopnjevati doseženo raven kakovosti in je temu cilju podredila številne strateške in razvojne načrte, vključno z uvedbo novih študijskih programov in posodobitvijo načina delovanja ter izgradnjo podpornega okolja za študente, učitelje in raziskovalce, so zapisali.

Zato iskreno upajo, da bo tudi vlada prepoznala pomen in prizadevanja slovenskih univerz ter odslej iskala nove proračunske rešitve v dialogu z njimi, so prepričani na univerzi.

Lestvica ARWU je najbolj uveljavljena in tudi najvplivnejša mednarodna lestvica kakovosti univerz, ki med drugim upošteva kazalnike na področju SCI citiranosti raziskovalnih del, število objav člankov v eminentnih revijah Nature in Science ter število zaposlenih ali alumnov, ki so prejeli Nobelovo nagrado ali nagrado Fields Medal.

Lestvica Webometrics ocenjuje kakovost spletne pojavnosti univerz v smislu dostopnosti in digitalnih znanstvenih ter strokovnih publikacij, dostopa do baz znanja ter drugih spletnih aktivnosti, ki kažejo na ustvarjanje in razširjanje kakovostnih znanj.