Izjemno zanimivo je bilo v Frankfurtu, kjer je Nemčija gostila argentinske zvezdnike z Lionelom Messijem na čelu. Južnoameričani so tekmo dobili s 3:1, junak tekme je bil porazu navkljub mladi vratar Borussie iz Mönchengladbacha Marc-Andre ter Stegen. Slednji je v 30. minuti zaradi rdečega kartona v vratih zamenjal Rona-Roberta Zielerja, le dve minuti kasneje pa obranil enajstmetrovko Lionelu Messiju.

Z igralcem več na igrišču Argentinci niso imeli pretirano težkega dela. V vodstvo je goste popeljal kar domači reprezentant Sami Kheidira, ki je dosegel avtogol, na 2:0 pa je v 52. minuti povišal Messi, ki se je s tem oddolžil svojim soigralcem za zapravljeno najstrožjo kazen v prvem polčasu.

Na 3:0 je v 73. minuti povišal Angel di Maria, končni rezultat pa je osem minut kasneje postavil igralec Schalkeja Benedikt Höwedes.

"Glede na nasprotnikovo moč je bila to ena od najboljših predstav naše reprezentance. Ni pomembno, če smo več kot uro igrali z igralcem več. Od trenutka izključitve smo se na igrišču postavili odlično. Messi je s pomočjo Gonzala Higuaina in Sergia Agüera v drugem polčasu odigral odlično,“ s pohvalami na račun svojih varovancev ni skoparil argentinski selektor Alejandro Sabella.

Van Gaal začel s porazom

Za manjše presenečenje so poskrbeli Belgijci, ki so na domačih tleh pred kvalifikacijsko tekmo proti Walesu vknjižili ohrabrujočo zmago proti sosednji Nizozemski. Na tekmi, kjer so gledalci videli kar šest zadetkov, so bolje začeli Belgijci. V vodsto jih je v 20. minuti popeljal Christian Benteke, Nizozemci pa so nato v 54. minuti prek Luciana Narsingha izenačili, slabi dve minuti kasneje pa po zadetku Klasa-Jana Huntelaarja že vodili z 2:1.

Belgijci so odgovorili dvajset minut kasneje, ko so v razmiku šestih minut dosegli kar tri gole. Zmago so domači reprezentanci zagotovili Dries Martens (75), Romel Lukaku (77) in Jan Vertonghen (80).

Nizozemce je po odhodu Berta van Marwijka na klopi vodil Lousi van Gaal, ki je postal šele drugi selektor v zgodovini, ki je svoj mandat pričel s porazom. Pred tem se je to pripetilo le še Guusu Hiddinku, ki je leta 1995 izgubil proti Franciji (0:1).

Angleži boljši od evropskih podprvakov

Do odmevne zmage so prišli tudi angleški nogometaši, ki so bili v Bernu boljši od evropskih podprvakov Italijanov. Na tekmi so sicer prvi povedli naši zahodni sosedi, potem ko je v 15. nasprotnikovo mrežo zatresel Daniele De Rossi. Angleži so odgovorili 13. minut kasneje, ko je izenačujoči zadetek dosegel Philip Jagielka, končni rezultat 2:1 za Anglijo pa je v 80. minuti postavil Jermaine Defoe.

Špancem zmaga in dva milijona evrov

Zmago so vknjižili tudi aktualni evropski in svetovni prvaki Španci, ki so na stadionu Juan Ramon Loubriel v Bayamonu z 2:1 premagali domači Portoriko. Furija se proti 138. reprezentanci sveta ni pretirano namučila, oba zadetka pa so dosegli že v prvem polčasu, ko sta se med strelce vpisala Santi Cazorla (42) in Cesc Gabregas. Špansko mrežo, ki jo je tokrat branil Pepe Reina, je v 65. minuti zatresel Cintron.

Kot zanimivost velja omeniti, da so Španci za gostovanje onstran Atlantika prejeli dva milijona evrov, za nekoliko slabšo voljo v taboru najboljše reprezentance na svetu pa je tokrat poskrbela poškodba vezista Juanfrana v 19. minuti srečanja.

Uspešna generalka Švicarjev

Generalka pred pričetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo je odlično uspela švicarski izbrani vrsti, ki se je v Splitu pomerila s Hrvaško. Švicarji so naše južne sosede premagali s 4:2, gole pa so dosegli Xhaka (11), Barnetta in Gavranović (52, 80). Pri kockastih je bil dvakrat uspešen Eduardo (20, 64).

Švicarji bodo prvo kvalifikacijsko srečanje odigrali 7. septembra proti slovenski izbrani vrsti.