* Stadion Stožice, gledalcev 4000, sodniki: Alečković, Ibrišimbegović in Drašković (vsi BiH).
* Strelci: 1:0 Cesar (4.), 2:0 Dedić (51./11 m), 2:1 Papp (56.), 3:1 Dedić (60.), 3:2 Torje (68./11 m), 4:2 Kirm (69.), 4:3 Grozav (80.).
* Slovenija: J. Handanović, Brečko, Šuler (od 90. Maroh), Cesar, Struna, Radosavljević, Kurtić (od 72. Mertelj), Kirm (od 88. Bačinović), Birsa (od 80. Šišić), Dedić (od 72. Iličić), Matavž (od 84. Velikonja).
* Romunija: Lobont, Papp (od 74. Luchin), Rat (od 80. Latovlevici), Chiriches, Lazar (od 46. Bourecanu), Marica (od 65. Niculae), Tanase, Torje, Cocis, Gaman (od 46. Tamas), Stancu (od 46. Grozav).
* Rumeni kartoni: Šuler; Torje, Papp, Tamas.
* Rdeč karton: /.

Slovenska vrsta je v četrti tekmi pod Stojanovićevim vodstvom vknjižila prvo zmago. Po porazu proti ZDA z 2:3 ter neodločenih izidih proti Škotski in Grčiji, obakrat je bilo 1:1, so nocoj slovenski reprezentanti v osmi medsebojni tekmi z Romunijo zabeležili drugo zmago ob treh remijih in porazih.

Selektor Stojanović je tekmo začel brez dveh standardnih mož, vratarja Samirja Handanovića in levega bočnega branilca Bojana Jokića, ki sta ostala brez nastopa zaradi poškodb kolena oziroma gležnja. Namesto prvega je vskočil čuvaj mreže pri Mariboru Jasmin Handanović, namesto drugega pa Andraž Struna, igralec poljske Cracovie.

Tekma se je za Slovence odlično začela. V četrti minuti je najprej kot slabo izvedel Andraž Kirm, žoga se je odbila nazaj do njega, nato pa je spet z leve strani v drugo precej bolje podal pred romunska vrata, kjer je bil najvišji Boštjan Cesar in matiral Bogdana Lobonta za 1:0.

Priložnosti tudi na strani Romunov

V nadaljevanju so imeli tudi Romuni nekaj polpriložnosti, a najbolj je završalo ob dveh poskusih Andraža Kirma, in sicer v 22. in 24. minuti, ko se je dvakrat znašel malce na levi strani kazenskega prostora pred Lobontom, a prvič sprožil preveč ležerno, drugič pa je iz prve slabo zadel žogo. V preostanku prvega dela si ekipi nista priigrali resnejših priložnosti.

Kmalu po začetku drugega polčasa so Romuni zatresli mrežo, a zadetek zaradi prekrška nad vratarjem Handanovićem ni obveljal. V 49. minuti je imel lepo priložnost za povišanje slovenskega vodstva Jasmin Kurtić, a je njegov strel z glavo Lobont obranil. V 50. minuti pa je Vlad Chiriches v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Valterjem Birso, najstrožjo kazen pa je zanesljivo izvedel Zlatko Dedić.

Končni izid postavil romun Grozava

Že v 56. minuti pa je gostom uspelo znižati zaostanek, ko je bil po prostem strelu z leve strani pred slovenskimi vrati najspretnejši Paul Papp in z nogo žogo potisnil v mrežo. Le minuto zatem je z 20 metrov sprožil še Razvan Rat, a meril nenatančno, tako kot tudi Gabriel Torje nekaj trenutkov pozneje. Zato pa je bil v 60. minuti natančnejši Dedić, ki je prišel sam v kazenski prostor po lepi podaji Valterja Birse, in Slovenijo povedel v vodstvo s 3:1.

Že v 67. minuti pa je Jasmin Handanović v kazenskem prostoru podrl Cristiana Tanaseja, tako da so tudi Romuni imeli na voljo strel z bele točke, ki ga je Gabriel Torje tudi izkoristil. Toda veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je Dedić v 69. minuti z desne strani lepo podal na drugo stran Kirmu, ki je sam prišel v kazenski prostor in matiral Lobonta. Kanonade v Stožicah pa še ni bilo konec, saj so v 80. minuti Romuni znova znižali prek Gheorgheja Grozava na 3:4, kar je bil tudi končni izid.