Vselej moramo preveriti tudi, kaj vsebuje polni kasko in kaj delni kasko. Pri izbiri zavarovalnice velja upoštevati tudi hitrost in korektnost pri povračilu škod, saj je ne nazadnje zavarovalnici treba zaupati.

Zaradi vse boljšega cestnega omrežja se danes ljudje na zavarovalnice pogosteje obrnejo zaradi okvar, manj pa v primerih poškodbe vozila. Še posebno se to pozna na morebitnih daljših potovanjih, ko je avto bolj obremenjen. Ko pride do take situacije, je neprecenljiva pomoč avtomobilske asistence. Pri Zavarovalnici Triglav lahko izbirate med tremi možnostmi avtomobilske asistence, ki so primerne za različne potovalne navade. Hkrati je priporočljivo kupiti tudi zeleno karto, ki je mednarodno veljaven dokument in je poleg redno servisiranega vozila in Evropskega poročila nepogrešljiva, če se nam kaj zgodi v tujini.

Stroški popravila so v tujini praviloma višji kot doma, ti pa lahko še narastejo, če vam nevozno vozilo odpelje in popravi lokalni, nepooblaščeni izvajalec, vprašljivo je tudi povračilo takih stroškov iz naslova zavarovanj ob prihodu v domovino. Zato se na asistenčno pomoč pri Zavarovalnici Triglav lahko obrnete tudi za pomoč pri izbiri tistega, ki nam bo avto popravljal. Asistenco Zavarovalnice Triglav odlikujeta tudi hitrost in zanesljivost. Pomoč je pri stranki, ki se nahaja v Sloveniji, največkrat prej kot v 30 minutah, v tujini pa je naš povprečni odzivni čas 45 minut.

Pri Triglavu posebno pozornost namenjajo tudi mladim voznikom z manj kot tremi leti izkušenj, ki jim je namenjena delavnica Triglav mladi. Delavnico izvajajo v AMZS Centru varne vožnje, in sicer po opravljenem zakonsko predpisanem programu dodatnega usposabljanja za voznika začetnika. Z udeležbo na brezplačni delavnici Triglav mladi bo tako doplačilo na premijo za povečano nevarnost voznika z manj kot tremi leti vozniških izkušenj namesto 30 odstotkov znašalo le 5 odstotkov, in to za celotno obdobje povečane nevarnosti. Niso pa mladi edini, ki jim pri Triglavu ponujajo popust. Pripravljene imajo tudi za mlade družine, izkušene voznike, takojšnje plačnike, dodatne avtomobile v družini in stalne zavarovance. Najugodnejša izbira so paketna zavarovanja, v katera so vključena različna zavarovanja, prilagojena željam in potrebam uporabnikov, zlasti glede na njihove potovalne navade in starost oziroma vrednost avtomobila. Največ pa lahko privarčujete z odgovornim obnašanjem v prometu, saj tako pridobite višje bonuse, ki neposredno vplivajo na stroške zavarovanja vozila. promocijsko besedilo