Najnovejša raziskava, ki so jo opravili kar v Facebooku, je pokazala, da lahko uspeh temu družbenemu omrežju pripišemo tudi na račun potovanj oziroma objave fotografij s potovanj uporabnikov. Na facebooku so namreč odprli novo stran Facebook Stories, na kateri vsak mesec uporabniki delijo zgodbe z isto tematiko.

Z izborom več kot 200.000 največjih dogodkov uporabnikovih življenj, ki so jih ti objavili na svojih časovnicah, so ustvarili poročilo "Deljenje največjih trenutkov življenja". Izkazalo se je, da so kar 42 odstotkov zgodb predstavljale tiste s potovalno tematiko. Daleč zatem so bile zgodbe o selitvi, za njimi pa posodobitve statusa glede stanu.

Zdi se, da je facebook najboljša stvar, ki se je zgodila svetu fotografije vse po nastanku digitalnih fotoaparatov. Dnevi albumov, v katere smo lepili slike in jih nato občudovali v resničnem življenju, so mimo, danes je najpomembneje, da na facebooku pred vkrcanjem na letalu objavimo fotografijo. Potem čakamo na "všečke" vseh, ki nam zavidajo.

Priljubljenost potovanj na facebooku lahko verjetno razložimo na osnovi pogostosti – poročimo se, rodimo in partnerje menjamo veliko redkeje, kot pa potujemo. Najstniki, ki povečini še ne potujejo veliko, se tako na facebooku večkrat ukvarjajo z drugimi tematikami.