Čeprav je prva dama vsem medijem, ki bi objavili njene fotografije, zagrozila s tožbo, je za dovoljenje niso prosili. Objavo ne preveč laskavih fotografij so opravičili z dejstvom, da je prvi par tako znan, da bi se lahko zavedal, da jima povsod sledijo.

Do sedaj niti eden francoski predsednik ni imel težav z objavljenimi fotografijami v kvalitetnih, tabloidnih in rumenih medijih. Brez razburjanja je svoje nosečniške fotografije sprejela tudi nekdanja prva dama Carla Bruni, nad svojimi fotografijami s plaže pa se ni razburjal niti pogosto razdraženi Nicolas Sarkozy.

Francoski mediji so Valerie Treirweiler sporočili, naj ji bo jasno, da je skoraj nemogoče pričakovati, da predsedniškega para ne bo nihče opazil ali fotografiral. Za večjo medijsko prepoznavnost pa si je prvi par v državi kriv tudi sam, saj sta se Francois in Valerie na Azurno obalo odpravila z vlakom namesto z letalom, da bi državljanom pokazala, da sta še vedno "navadna človeka".

Navzočnosti paparacev bi se zakonca lahko izognila tako, da bi z letalom odšla na neznano lokacijo. Po fotografijah sodeč pa ju fotografi med kopanjem niso bistveno motili. Nekateri so razburjeni prvi dami celo svetovali, naj pokliče Carlo Bruni in jo vpraša, kako je njej uspelo pobegniti nadležnim fotografskim objektivom.