Ker je bila glavnina slovenskih nastopov v prvem tednu, je bilo nemogoče v živo videti vse nastope 65 športnikov in športnic, ki so bili v stikih z mediji izredno kooperativni in profesionalni. Ko se osredotočiš na slovenski nastop in loviš minute, da pravočasno oddaš tekst, ni časa, da spremljaš druga tekmovanja, ampak se informiraš tako, da med jutranjo vožnjo na novo tekmo prelistaš časnik. Tudi najbolj atraktivne londonske turistične znamenitosti sva videla le iz novinarskih avtobusov med prevozi na tekme.

Ritem je tako divji, da tudi če sva vstala ob šestih, ni bilo niti pol ure časa za jutranji tek po londonskih ulicah, ki utegne biti nevarno početje, če ob avtomobilih nisi pozoren še na kolesarje. Čeprav nimajo takšnih udobnih stez kot v Sloveniji, zato je bilo v Londonu letos že deset smrtnih žrtev med kolesarji, se ljudje množično v slogu kamikazov prevažajo po cestah skupaj z avtomobili, dobesedno dirkajo, najraje v zavetrju avtomobilov. Londončani so tako navdušeni rekreativci, da zjutraj tečejo v službo z nahrbtnikom na rami, v katerem imajo obleko, ki si jo nadenejo, potem ko se oprhajo. Najbolj množičen šport je prečkanje križišča pri rdeči luči, če le ni nevarnosti, da te zbije avto, in policisti to mirno opazujejo in celo sami hodijo čez prehode pri rdeči luči.

Kljub večnemu strahu organizatorjev pred terorističnim napadom sva se počutila varno. Kontrole so bile pogoste in temeljite kot na letališčih, vendar tako vojaki in varnostne službe kot armada prostovoljcev zelo prijazni z nasmehi in pozdravi... Nad angleško hrano nisva bila navdušena, nad slovenskim pubom še manj, zato ni bilo burnih proslav ob osvojitvi kolajn, tudi zeblo naju je večkrat, kot je bilo vroče. Vreme je bilo tipično angleško, zato so kratke hlače ostale v potovalnih kovčkih.

Imela sva interno tekmo, kdo bo poročal z več osvojitev slovenskih kolajn, izid se je menjal kot na nogometni tekmi. In bil na koncu neodločen: Jože je bil kronist bronastih kolajn veslačev Iztoka Čopa in Luka Špika ter strelca Rajmonda Debevca, Uroš pa zlate judoistke Urške Žolnir in srebrnega atleta Primoža Kozmusa. V seštevku so vtisi po Jožetovih osmih in Uroševih tretjih olimpijskih igrah zelo pozitivni.