Kot so nam pred časom povedali v Savi, je bilo njihovo nekdanje podjetje dejanski lastnik "stare Save" kot Kranjčani imenujejo celoto stavb na bregu Kokre, z velikim dimnikom vred. Slednji spominja na industrijsko obdobje teh stavb, ki so bile v zadnjem času tudi polne različnih lokalov, trgovin, celo država je najemala prostore. Kot smo izvedeli, je po veljavnih prostorskih dokumentih na tem območju predvidena gradnja stanovanjsko-poslovnega kompleksa. Kranjska občina je tu dolgo časa načrtovala tudi povezavo z novim mostom do levega brega Kokre, kjer je stanovanjsko naselje Planina, a za zdaj o tem bolj konkretnih načrtov ni. Res pa je, da so stavbe tudi ob glavni kranjski ulici, ki vodi v staro jedro, že lep čas prazne. V Savi smo sicer dobili zagotovilo, da bo tudi novi lastnik nadaljeval s projektom, ki bi lahko mestno središče spremenil v največje gradbišče.

Usoda prodanih kranjskih odličnih lokacij je sicer dokaj različna. Nekdanji hotel Jelen postaja stanovanjsko-poslovni kompleks, ki bo kmalu dokončan. Območje nekdanje mlekarne ob Delavskem mostu čez Savo je namenjeno stanovanjski soseski Kozolci, ki naj bi jo sicer že morali začeti graditi, a je kriza ustavila projekt z več kot 300 stanovanji. Nekdanja tovarna Gorenjska oblačila je spremenjena v trgovsko središče, na območju nekdanje tekstilne tovarne Ibi na Primskovem pa je zrasla poslovna cona. Kupca obeh sta bogata Kranjčana.

Kranju pa ne manjka tudi zamujenih priložnosti. Tako je že nekaj let povsem zapuščen kompleks nekdanje oljarice v Britofu, tudi zapuščina Tekstilindusa pod mestnim središčem ni doživela enotne vsebinske, urbanistične zasnove in prenove. Če dodamo, da ima Kranj trenutno zagotovo vsaj 300 praznih stanovanj, zgradili pa naj bi jih v nekaj letih najmanj še enkrat toliko, bo prihodnost prinesla tudi odločitev, kaj bo zraslo na območju "stare Save". Tragične poslovne odločitve prejšnjega vodstva tega nekoč gumarskega in zdaj zlasti turističnega velikana so namreč prinesle do tega, da je novi lastnik doma v - Ljubljani.