V skokih v vodo se bodo ob 16. uri med drugimi pomerili zmagovalec minulih dveh let Borko Miladinović iz Srbije in najstarejši tekmovalec Pino Auber iz Italije. Od domačih tekmovalcev bodo zagotovo nastopili Jernej Klinar, Aleš Karničnik in Tomaž Strel, sicer brat plavalca Martina Strela.

Za mladino bodo v dopoldanskem času organizirane delavnice priprave mladih skakalcev za skoke s skal. Mladi skakalci se bodo ob 15.30 predstavili na reviji v skokih z 1,5 metra in 4,5 metra visoke skakalnice.

Prireditev bodo v dopoldanskih urah pospremili prihod in predstavitev starodobnih vozil, bolšji sejem in prodaja domačih izdelkov in pridelkov na tržnici v Kanalu, ob 17. uri pa bo dogajanje popestril nastop akrobatskega letalca Benjamina Ličerja.

Organizirane skoke s kanalskega mostu so prvič izvedli leta 1988 na zaključni prireditvi ob zadnji vožnji muzejskega vlaka. Leto zatem so izvedli prvo tekmovanje z imenom Skoki z mosta, ki je nato postalo tradicionalno. Skoki z mosta navadno privabijo okrog 2000 obiskovalcev.