Na 21. büjraških dnevih, s katerimi se spominjajo delavcev, večinoma domačinov, ki so skrbeli, da Mura ni poplavljala, je bil v petek mitološki večer poezije, mitologije in glasbe s plesom vil, na katerem so se predstavili člani društva slovenskih pisateljev.

V soboto, na dan ekologije in ljudske kulture, so med drugim pripravili okroglo miza Energije reke Mure in drugi obnovljivi viri v Pomurju, predstavitev ljudskih običajev na mlinu in brodu, koncert starih muzik ter ljudsko igra domačinov. Na ogled je bil tudi televizijski dokumentarec Mura - temna reka.

Danes pa je potekala kulturna prireditev, na kateri je predsednik Türk poudaril pomen ohranjanja tradicije, ki spominja na to, da so ljudje v teh krajih znali stopiti skupaj in poskrbeti za izboljšanje življenja in okolja, so sporočili urada predsednika republike Slovenije.

Predsednik je povedal tudi, da danes niso najtežji časi v naši zgodovini in zgodovini teh krajev. Dejal je, da pa je sedaj čas, ki zahteva resnost, trezen razmislek, dobre odločitve in skupno delo, so sporočili iz urada predsednika in dodali, da je Türk povedal, da ni dobro, če se zapletamo v nepotrebne ideološke spore. Dodal je še, da je treba skrbno ocenjevati odločitve in dosežke tistih, ki so izvoljeni, da vodijo državo.

Nosilec tridnevne prireditve je krajevna skupnost Ižakovci, sodeluje pa še pet društev iz vasi, Zavod za turizem in kulturo Beltinci ter drugi krajani in krajanke Ižakovcev.