Rajherjeva se je v kategoriji nad 67 kilogramov v prvem dvoboju pomerila s Kazahstanko Feruzo Jergešovo, ki jo je premagala po podaljšku s 17:16. V četrtfinalu se je nato pomerila s tretjo nosilko Rusinjo Anastazijo Barišnikovo, ki pa je bila po razburljivi zadnji rundi vendarle boljša z 11:9. Rajharjeva je morala nato upati, da bi se Rusinja uvrstila v finale, kar bi Slovenki ponudilo možnost, da se v repasažu bori za bron, toda Barišnikova je bila v polfinalu daleč od uspeha in Rajharjeva je ostala brez večernega nastopa v repasažu, tekmovanje pa je končala na 9. mestu.

Ivan Trajković je v kategoriji nad 80 kilogramov osvojil končno 11. mesto. Žal je dokaj nesrečno klonil že v uvodni borbi proti olimpijskemu prvaku Dongminu Chaju, čeprav je še pred zadnjo rundo vodil s 4:1. Ker se Južnokorejcu kasneje ni uspelo uvrstiti v finale, je Slovenec ostal brez možnosti repasaža.

Z olimpijskim nastopom sta opravili tudi gorski kolesarki Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj. Višje cilje je imela Klemenčičeva, ki je z nastopom dobro začela in je bila sprva povsem v ospredju, nato pa je precej popustila in je v cilj pripeljala na 23. mestu. Bolje je z olimpijsko dirko opravila Žakljeva, ki je ves čas vozila na repu deseterice in je tudi na koncu osvojila 10. mesto.

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na 200 metrov v finalu B osvojila drugo mesto, kar ji je prineslo končno 10. mesto na OI.

32 končnih odločitev

Danes so se naslova olimpijskih prvakov že veselili mehiški nogometaši. Končali se bodo tudi nastopi v ženskih ekipnih športih; v rokometu bosta finale igrali branilka naslova Norveška in Črna Gora, v košarki bodo Američanke branile naslov proti Francozinjam, v odbojki pa se bodo branilke naslova Brazilke spopadle z Američankami. Na sporedu bo tudi moški finale v hokeju na travi, v katerem bosta igrali Nemčija in Nizozemska.

V atletiki bo osem končnih odločitev, moški bodo tekmovali v teku na 5000 metrov, hoji na 50 kilometrov, štafeti 4×100 metrov in metu kopja, ženske pa v hoji na 20 kilometrov, teku na 800 metrov, skoku v višino ter v štafeti 4×400 metrov.

V rokoborbi bodo podelili tri komplete kolajn, v boksu pet, v taekwondoju dva, v kajaku in kanuju štiri, medalje pa bodo prejeli tudi skakalci v vodo z 10 metrskega stolpa, moderni peterobojci, ritmične gimnastičarke v mnogoboju in jadralke v dvobojevanju.