Zaradi bližajočega se praznika Marijinega vnebovzetja so na mejnih prehodih proti Hrvaški tekom dneva nastali večji zastoji. Čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje je pri vstopu eno uro ter na mejnih prehodih Sočerga in Starod pri izstopu 30 minut. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba pri izstopu ena ura in pri vstopu 20 minut. Na mejnih prehodih Sečovlje in Jelšane je čakalna doba pri izstopu 30 minut in vstopu 20 minut.

Daljši zastoj dolg sedem kilometrov je med priključkom Lipce in cestninsko postajo Hrušica proti Avstriji, prav tako so daljši zastoji na primorski avtocesti med predorom Dekani ter naprej proti Kopru in na cestah Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri. Gost promet z zastoji je na cesti Izola - Koper. Občasni zastoji so na pomurski avtocesti pred prehodom Pince v smeri Madžarske.

Kras in Primorje: Na območju požarov še vedno okoli 390 gasilcev

Požari na obalni regiji

Zaradi požarov na primorskem sta na primorski avtocesti zaprta izvoza Kastelec v obe smeri zaradi bližine požara na regionalni cesti, na cesti Kozina - Obrov pri Obrovu je promet urejen izmenično enosmerno, zaprta pa je tudi cesta Černotiče - Petrinje v občini Hrpelje - Kozina, na območju Črnega Kala.

V Topolšici je zaradi del polovična zapora in otežen pristop k bolnišnici Topolšica.

Gori tudi na Hrvaškem

Zastoji so tudi na Hrvaškem. Kot kažejo podatki Hrvaškega avtokluba (HAK), je na avtocesti Zagreb - Split pri razcepu Sveti Rok v smeri Splita zaradi lažje prometne nesreče nastala 5,5 kilometra dolga kolona. Zastoj v dolžini 1,5 kilometra je tudi pri cestninski postajo Lučko, gost promet pa nato proti Karlovcu in Bosiljevu.

Zaradi požara je prekinjen promet na Jadranski magistrali pri Dubrovniku, zaradi burje pa je na delu Jadranske magistrale med Senjem in Sveto Marijo Magdaleno prepovedan promet za nadstropne avtobuse, vozila s počitniškimi prikolicami in motorna kolesa.