Njegov obraz krasi številne produkte na trgovinskih policah in reklamne panoje. Vidite ga lahko v televizijski reklami za superge, sokove, TV-sprejemnike, bančne storitve, hkrati pa je najbolj zaželen gost v brazilskih zabavnih oddajah. Mladi fantje z njegovimi fotografijami derejo k frizerjem in jim kažejo, da želijo imeti enako frizuro kot on. Najstnice, pa tudi kakšen najstnik, njegove fotografije lepijo po svojih stenah in vreščijo, ko ga vidijo v javnosti. Je ljubitelj brazilske popularne glasbe, ki temelji na ritmih sambe. Tista pesem, ki jo v javnosti posluša Neymar, hitro postane svetovni hit, kar se je dogodilo z Michelom Telom in njegovim Ai Se Eu Te Pego, ki je zasedel vrhove evropskih glasbenih lestvic, še zdaj pa se vrti tudi po slovenskih diskotekah. Res je, da je ta brazilski hit v Evropi postal slaven zaradi plesa zvezdnikov madridskega Reala Cristiana Ronalda in Marcela, a ravno slednji je za pesem slišal od svojega prijatelja Neymarja.

Morda se zdi, da Neymar bolj kot v igranju nogometa uživa v šovbiznisu, a pri njegovem pojavljanju v medijih gre za projekt investicijske družbe DIS Esporte, ki skrbno načrtuje vsak Neymarjev korak. Svetovalci znajo izkoristi njegov videz, najstniško razigranost in brazilsko obsedenost z nogometom, hkrati pa znajo opaziti, kdaj Neymarjevo obnašanje presega meje dobrega okusa, na kar ga hitro opozorijo. Pod drobnogledom imajo tudi njegovo podobo na nogometnem igrišču in kakor so ugotovili, da pretirano hlinjene prekrškov kvari njegovo zunanjo podobo, je Neymar kmalu prejel nasvet, naj igra bolj moško in naj ne pada po tleh ob vsakem dotiku.

Februarja letos je praznoval dvajseti rojstni dan, na osebni račun pa prejema 550.000 dolarjev plače na mesec. "Povsem razumem, kaj se mi dogaja, in na vse velike spremembe v svojem življenju sem popolnoma pripravljen. Kljub temu ostajam oseba, ki se rada druži s prijatelji in družino. Ni pomembno, kako slaven sem, saj ostajam enaka oseba," pravi Neymar. Že pri 15 letih je prejemal 4000 evrov na leto, leto kasneje pa že 10.000 evrov. Z uspehom v zgodnjih letih si je njegova družina prvič lahko privoščila lastno hišo. Milijonar je postal pri 17 letih, ko je s svojim klubom Santos podpisal prvo profesionalno pogodbo.

Ostaja v Braziliji

Že dobri dve desetletji velja trend najstniških prestopov iz Južne Amerike v najboljše evropske klube. Nadarjeni Brazilci in Argentinci odigrajo le nekaj dobrih tekem na kadetskih ali mladinskih svetovnih prvenstvih in že pridejo do bogate pogodbe v Evropi. Temu trendu je že pri 14 letih sledil tudi Neymar. V oči je padel legendarnemu napadalcu madridskega Reala Emiliu Butraguenu, ki ga je priporočil predsedniku Florentinu Perezu. Ker je Neymar na preizkušnji navdušil, je Real njegovim staršem uredil vse dokumente za selitev v Madrid ter jim našel delovno mesto z lepim zaslužkom. Manjkal je le še podpis na pogodbi, nato pa je reagiral Naymerjev matični klub Santos in celotni njegovi družini plačal pol milijona evrov.

Neymar je ostal doma, kjer je še danes. Vse kaže, da bo tako vse do leta 2014, do svetovnega prvenstva, ki ga gosti ravno Brazilija. V tem času je zavrnil ponudbe Chelseaja, Reala in Barcelone, če naštejemo zgolj najbolj vztrajne snubce. Prav eden od obeh španskih velikanov naj bi bil prihodnja Neymarjeva destinacija. Predvsem je aktualna Barcelona, saj je nad njim navdušen novi predsednik Sandro Rosell. Slabo leto nazaj je že zaokrožila govorica, da imata Barca in Neymar podpisano predpogodbo, a tega nista potrdila ne igralec ne klub.

V vsakem primeru se Neymarju nikamor ne mudi, saj je v Braziliji čaščen kot kralj sveta, brez težav pa se mu oprostijo tudi kakšna napaka in neodgovorne poteze. Lanskega maja je izvedel, da bo dobil otroka z nekim 17-letnim dekletom. "Sprva sem se bal, a ko je bil sin rojen, sem bil najsrečnejši človek na svetu," je dejal Neymar. Identiteta in ime dekleta sta ostala javnosti nerazkrita.