Vsak naslednji korak, ki sem ga naredil, je bil bolj boleč," je dejal Mitchell, ki so mu kljub poškodbi namerili čas 46,1 sekunde, kar je le dobre pol sekunde počasneje od slovenskega rekorda (45,43) Matije Šestaka. Mitchell je po nastopu odšepal do roba steze, nato so ga odpeljali v bolnišnico. Pregledi so razkrili, da ne gre za zapleten zlom, zdravljenje pa naj bi se končalo v štirih do šestih tednih.

Ko te pokliče predsednik države

Predsednik Afganistana Hamid Karzaj je po velikem uspehu osebno poklical tekvondoista Rohullaha Nikpaja in mu čestital za osvojeno prvo afganistansko kolajno na letošnjih igrah. 25-letni Nikpaj je s tretjim mestom v kategoriji do 58 kilogramov pred štirimi leti v Pekingu osvojil sploh prvo olimpijsko odličje v zgodovini svoje države. Uspeh je ponovil tudi v Londonu, in sicer v težji kategoriji do 68 kilogramov. "Afganistanski športniki so v zadnjih nekaj letih pokazali, da se lahko enakovredno kosajo s športniki iz drugih držav, s trdim delom in svojim trudom so dokazali, da so zastavonoše Afganistana v mednarodni športni areni," je dejal predsednik Karzaj. Tekvondo postaja vse bolj priljubljen, v klubih namreč trenira že 25.000 Afganistancev. Za afganistanski nacionalni šport sicer velja buzkaši, nekakšna divja in surova predhodnica pola. Namesto z žogo tam gol dosežejo z napihnjenim truplom obglavljene koze.

Poslovni namesto ekonomskega

Japonske nogometašice so v London pripotovale v ekonomskem, v domovino pa se vračajo v poslovnem razredu. Igralke si "nagrade" niso zaslužile le zaradi uvrstitve v finale (z 1:2 so izgubile proti Američankam), temveč zaradi plaza kritik na račun japonske zveze; nogometaši so namreč na istem letalu sedeli v udobnem poslovnem razredu. "Moralo bi biti obrnjeno, saj smo vendarle starejše," se je jezila 33-letna Homare Sava, v letu 2011 najboljša igralka na svetu.