Pritožb ni bilo, tako pa tudi ovir za podpis pet milijonov evrov vredne pogodbe ni več. V javno objavljenem poročilu razpisa je sicer navedeno, da bo Imos kar 98 odstotkov vseh del oddal podizvajalecm. Prav tako je že izbrano podjetje za gradnjo otroških in mladinskih skakalnic med velikanko in velikima skakalnicama, ki jih gradita Tehnik in GH Holding. Manjše skakalnice bo do prihodnje jeseni za 4,6 milijona evrov zgradila Gorenjska gradbena družba.

Kranjčani za gradnjo skakalnic sicer nimajo izkušenj, a kot je pojasnil Iztok Tonejec, direktor hčerinskega podjetja Cestno podjetje Kranj, ki je v okviru Gorenjske gradbene družbe zadolženo za nizke gradnje, dela niso tako zahtevna, da jih ne bi zmogli. "Cene v gradbeništvu so ta hip nizke, a vseeno gre za nas za dober posel in dobro referenco. Gradnja naj bi potekala sedem mesecev, a v Planici nikoli ne veš, kako bo z vremenom oziroma kako huda bo zima," je pojasnil Tonejec.

Direktor Zavoda za šport RS Planica Jelko Gros pa je razložil, da so oddali tudi 880.000 evrov vredna dela na hudourniku, tako da so zdaj oddana vsa gradbena dela na skakalnem delu razen modernizacije in povečanja velikanke, kar bo prišlo na vrsto prihodnje leto in bo stalo še okoli štiri milijone evrov. Večji, 105- in 135-metrski skakalnici bosta končani do konca poletja, ta hip ju že prekrivajo s plastično prevleko, tako da naj bi bilo letošnje poletno državno prvenstvo v smučarskih skokih jeseni že v Planici.

Gradnja Nordijskega centra Planica je sicer razdeljena na skakalni del, ki je skupaj vreden 25,3 milijona evrov, in tekaški del, ki ga ocenjujejo na 18,4 milijona evrov. Levji delež denarja bo prišel iz evropskih skladov za regionalni razvoj. Dolina pod Poncami naj bi povsem novo podobo tako dobila do leta 2014. S skakalnim delom očitno ni težav, težje bo s tekaškim, pri katerem še vedno potekajo postopki razlastitve osmih lastnikov zemljišč.