Kozmus je na novinarski konferenci po prihodu na letališče spomnil, da je bila finalna tekma zanimiva. "Tudi sam sem naredil veliko napak, česar smo bili sicer prej vajeni predvsem od tekmecev. Ampak sem tudi doživel to izkušnjo, da ne gre vse kot po maslu," je pojasnil svoje občutke. Ob tem je dodal: "Sem pa imel to srečo, da je bil ta rezultat dovolj za drugo mesto, kar je odličen uspeh, sploh ob takšni sezoni, ki je bila precej turbulentna."

Atlet napoveduje, da je njegov cilj nastopati tudi na prihodnjih olimpijskih igrah, ki bodo čez štiri leta v Riu de Janeiru. "Bomo videli, kako se bo obnašalo moje telo. Načrt pa je, da pridem tja zdrav in pripravljen na nove podvige," je pojasnil.

Madžar Krisztian Pars, ki je v Londonu prejel zlato, je bil po Kozmusovem mnenju premagljiv. "S tehnično dobrim metom je bila ta daljava 80,5 metra dosegljiva tudi zame. Ampak zmeraj je to treba gledati kot velike tekme, ki se obračajo malo drugače kot mitingi," je dejal. Sicer pa priznava, da ne more biti vedno zmagovalec. "Dobro je, da sem tudi kdaj poražen. Ampak na takšen način, kot sem bil poražen tukaj, sem kar zadovoljen," je dejal.

Njegov trener Primož Četrtič je glede tempiranja forme Kozmusa dejal, da je bil pri tem le pomoč in podpora, medtem ko je bil glavni generator forme Kozmus sam. "Primož ima že precej izdelano formulo, ve kako se pride do rezultata," je pojasnil in dodal, da si šteje v čast, da je z lahko sodeloval z brežiškim atletom pri osvojitvi takšnega uspeha.

Sicer pa je Kozmus glede bivanja v Londonu povedal, da si ni ogledal znamenitosti. "Malo smo praznovali, sicer sem bil pretežno v olimpijski vasi ali pa na stadionu." Glede na to, da je bilo v Londonu v izobilju hrane, ocenjuje, da je med igrami celo pridobil kakšen kilogram.

Za prihodnje pa Kozmus napoveduje, da bo najprej praznoval z domačimi. Danes zvečer je namreč v središču Brežic organiziran sprejem in slavje ob prihodu atleta. Potem pa si o privoščil dan ali dva dopusta, nato pa nadaljuje s treningom. "Septembra sta dve tekmi. Dobro bi bilo, da bi bil takrat na nekem kulturnem nivoju," je dejal.