Prva je z nastopi danes začela kajakašica na mirnih vodah Ponomarenko Janić, ki je rutinirano opravila s kvalifikacijami na 200-metrski razdalji in se je s četrtim mestom v svoji skupini brez težav prebila v polfinale, kjer pa ji nastop ni uspel po željah. V svoji polfinalni skupini med osmimi tekmovalkami je zasedla le peto mesto, kar je bilo premalo za uvrstitev v finale, tako da jo jutri ponovno čaka nastop v malem finalu. Tam je nastopila že na daljši, 500-metrski razdalji, kjer je osvojila 12. mesto.

Anićeva ostala brez odličja

Tekvondojistka Franka Anić se je v prvem krogu pomerila s Kazahstanko Gulnafis Ajtmuhambetovo in jo premagala s 15:11, kar ji je že prineslo uvrstitev med najboljših osem, uspešen pa je bil tudi njen četrtfinalni dvoboj s Kanadčanko Karine Sergerie, drugo nosilko in dobitnico srebra na igrah v Pekingu 2008, ki ga je dobila z rezultatom 10:5. V polfinalu je bila od nje močnejša Kjung Sun Hvang, branilka naslova iz Pekinga, ki jo je premagala z izidom 7:0.

Sledil je dvoboj za bronasto odličje proti Paige McPherson, ki je v repasažu s 15:2 premagala Andreo St. Bernard iz Grenade. Boljša je bila Ameičanka, ki je na koncu slavila z rezultatom 8:3.

17 končnih odločitev in zanimivi dvoboji v ekipnih športih

Na olimpijskem stadionu bodo danes znani zmagovalci v šestih disciplinah, in sicer v skoku s palico za moške, v metu kladiva za ženske, v boj za odličja se bodo podale moške in ženske štafete v teku na 4 x 100 m, atletinje pa bodo nastopile še v finalu teka na 5000 m in 1500 m.

Za odličja bodo tekmovali moški in ženske na kolesih BMX, v rokoborbi prostega sloga pa bodo podelili kolajne v kategorijah do 55 kg in 74 kg za moške. V plavalnem delu tekmovanja bodo moški nastopili na maratonski, 10-kilometrski razdalji, v sinhronem plavanju pa bo ekipna odločitev v prostem programu. Jadralke in jadralci bodo o medaljah odločali v razredu 470, taekwondoistke v kategoriji do 67 kg, taekwondoisti pa v kategoriji do 80 kg.

Rokometaši bodo odigrali polfinalna obračuna, nasproti si bosta stali Madžarska in Švedska ter Francija in Hrvaška. Po polfinalnih obračunih Bolgarija – Rusija in Brazilija – Italija bosta znana finalista moškega odbojkarskega turnirja, v vaterpolu pa bodo v polfinalu igrale Hrvaška – Črna gora ter Italija – Srbija. Na nogometni zelenici se bosta reprezentanci Južne Koreje in Japonske pomerili za tretje mesto, finale pa je jutr.