Lanski naslov branijo katalonski nogometaši, ki so na koncu slavili s skupnim izidom 5:4. A veliko bolj kot sami srečanji se je navijačem v spomin vtisnil "nesporazum“ med novim trenerjem Barcelone, takrat še pomočnikom Josepa Guradiole, Titom Vilanovo in strategom galaktikov Josejem Mourinhem na Nou Campu.

Pred očmi se je takrat stemnilo Portugalcu, ki je v oko udaril Vilanovo. "Kar sem napravil Titu, seveda ne bi smel storiti, ravnal sem napačno. Kljub temu nisem reagiral brez povoda. Bile so stvari, zaradi katerih sem izgubil nadzor nad sabo. Tu sem jaz ravnal napačno in dandanes igralcem ves čas dopovedujem, da se med tekmo osredotočijo na igro in ne na svoja čustva,“ je v pogovoru za Fox Sports obrazložil Mourinho, za katerega je bil incident pred letom dni očitno zelo dobra šola.

Kljub temu kontroverzni trener zagotavlja, da je spor že pozabljen in med njima ni več zamer. "Na naslednjih srečanjih sva se normalno pozdravila. To je za nama in potrudila se bova, da do podobnih incidentov nikoli več ne pride.“