Po čem je posebno letošnje vaše poletje?
Letošnje poletje ne bo nič kaj preveč posebno. Časa za daljši dopust ne bo, ker vzporedno poteka kar nekaj projektov, s katerimi se poglobljeno ukvarjam. Kolikor pa se da, poskušam združiti prijetno s koristnim tako, da se z ekipo odpravimo na morje ter tam kujemo in razvijamo nove ideje. Kar se pa ostalega tiče, je poletje ponavadi tudi čas za ljubezen. Že par dni imam čuden občutek. Kdo ve, mogoče pa je nekaj v zraku. (prešeren smeh)

Kje dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati in kje jih kupujete?
Predvsem berem knjige o področjih, ki me v določenem trenutku najbolj zanimajo. Glede na to, da se na dnevni ravni srečujem z veliko ljudmi, ponavadi v pogovoru z njimi dobim veliko idej in priporočil o novih knjigah. Že kar nekaj časa berem samo angleško literaturo, ki jo kupujem preko spleta na vsem znani spletni prodajalni knjig.

Trenutno berem knjigo Psi, ki sem jo kupil na priporočilo prijateljice. Knjiga je psihološka in moram priznati, da dokaj nenavadna. Ampak kljub temu je zelo zanimiva in jo priporočam prav vsakemu, ki v življenju išče nekaj več. Tudi to poletje seveda ne bo minilo brez Richarda Bransona in njegove najnovejše knjige Like a Virgin. Zadnje čase me zelo navdušuje tudi Martin Lindstrom in prebral sem že veliko večino njegovih knjig (Brand washed, Buyology…). Bistvo branja knjig je zame učenje in sprostitev. Nekatere knjige preberem tudi večkrat, ker se ob drugem branju vedno kaj novega naučim in jih drugače dojemam. Zakaj ravno poleti? Knjige berem v vseh letnih časih in poletje ni izjema. Mogoče je pa le čas, ko ležim v viseči mreži na plaži, veter pihlja in sonce sije, ob tem pa še berem dobro knjigo, vreden več kot ves denar na tem svetu.

Kaj pa šport, kulturne prireditve, meditacija…., kako lahko pomagajo pri osebnostni in strokovni rasti?
Poleg kajtanja se pa veliko ukvarjam tudi s superfit načinom vadbe, ki temelji na uporabi funkcionalnih vaj, kjer sodelujejo vse telesne mišice (www.superfitklub.si). Približno pred pol leta sem se odločil, da si zaradi zelo natrpanega urnika in premalo časa zase omislim trenerja, ki mi štirikrat tedensko pomaga, da sem v zelo dobri kondiciji. Miha Golob je osebni superfit trener in prehrambeni strokovnjak, ki me je v treh mesecih spravil v zelo dobro kondicijo. Videl sem, da je tudi dobra fizična pripravljenost ključ do uspeha v življenju. Vrhunec letošnjega poletja pa mislim, da je bil vzpon na Triglav, kjer sem samemu sebi dokazal, da zmorem in da sem v zadnjih mesecih naredil velik napredek prav pri fizični pripravljenosti.

Kaj naj po vašem mnenju prebirajo in kako naj se usposabljajo mladi, ki se zavedajo pomena nenehnega izobraževanja in rasti, bodisi iščejo še službo, bodisi razmišljajo o podjetju….?
Kot vedno bom tudi sedaj poudaril, da naj mladi berejo, kar jih zanima, dopolnjuje in zabava. Moje mnenje je, da se na silo ne da ničesar narediti. Prav tako je s knjigami. Uživajo naj v branju knjig, ki jih zanimajo in tako se bodo največ naučili. Sam sem začel z zelo “lahkimi” in preprostimi knjigami. S časom je se je moje znanje večalo in temu primerno se je zviševala tudi težavnost knjig, ki sem jih bral. Počasi se daleč pride. Za konec pa le še. Veliko berite in se učite, saj boste le tako lahko napredovali in se razvijali. Jaz veliko berem in bom bral še naprej, saj mislim, da so prav knjige lahko tiste, ki nas največ naučijo in delajo drugačne.