"Svoje prve olimpijske igre v Pekingu sem zaradi olimpijskega naslova Primoža Kozmusa doživel veliko bolj burno in čustveno, za nameček so tekmovanja kajakašev na mirnih vodah daleč od olimpijskega vrveža Londona. Živimo v satelitski olimpijski vasi Eton, v kateri se nič ne dogaja, saj je polno mrtvilo. Olimpijske igre so največji dogodek, ki ga človek lahko doživi, ne glede na to, kakšna je njegova vloga. Če bi bil v vlogi trenerja, bi bilo veliko bolj stresno, tako sem malo bolj sproščen, ker nisem neposredno odgovoren za rezultat," je klepet začel Marjan Ogorevc, ki je s Ponomarenkovo začel občasno sodelovati pred letom dni.

"Potem ko mi je Kozmus dal odpoved, sem bil prost. Prosila me je, da grem z njo na evropsko prvenstvo, kjer sva delala vaje po enakem postopku kot tukaj. V Zagrebu se je izteklo z bronasto kolajno, zato si je zaželela, da sem ob njej tudi v Londonu," je bil zgovoren brkati Ogorevc, ki je na vprašanje o primerjavi kajaka in atletike odgovoril: "Kajak na mirnih vodah je povsem drugačen svet. Atletika se dogaja na enem mestu glede treningov in tekmovanj, zato se trenerji družijo skupaj, izmenjujejo informacije, dinamika dogodkov je veliko večja. V kajaku vsak sam odide na trening, ni veliko medsebojne komunikacije in izmenjave informacij. Kajakaši imajo v sezoni veliko manj tekmovanj kot atleti, za nameček so povsem drugačen tip ljudi. Atleti so bolj dinamični in odprti, zato se pri njih dogaja veliko več."

Zanimalo nas je, ali lahko primerja Kozmusa in Ponomarenkovo glede metod dela, ki jih izvaja: "Špela je zelo dojemljiva za moje metode dela, tako kot je bil Primož pred OI v Pekingu. Na prvi tekmi na 500 metrov v Londonu ni dosegla načrtovanega rezultata, vendar z mojega zornega kota je zelo sproščena in psihično stabilna." Ogorevc s Špelo dela dvakrat na dan po pol ure, ko simulirata tekmovanje ter izvajata regeneracijo po treningih in tekmah.

Kot atletski trener z zanimanjem spremlja tekmovanja v kraljici športov, a ob gledanju na televiziji nima celostne slike dogodka, ker BBC zanimajo le reprezentanti Velike Britanije, zato je videl le nekaj metov kladiva v posnetku. "Kdor pride v finale v katerem koli športu, je vrhunski as. Ljudje v Sloveniji se premalo zavedajo, kaj sploh pomeni priti na OI, uvrstitev v finale pa je za večino ljudi nekaj nedosegljivega. Srebrno kolajno si lahko lasti le Primož Kozmus sam. Kladivo sem doživljal bolj čustveno, ker sem 30 let vpet v dogajanje. Postavil sem temelje kladiva v Sloveniji, Kevo je nadaljeval, nato sem prevzel štafeto za dve leti. Primož je od Keva in mene dobil vse tisto, kar je potreboval in sva ga že pripravila za trenerja," končal Ogorevc.