Ker je iz kvalifikacijske skupine napredovalo vseh šest tekmovalk, so nastopile le zaradi razvrstitev po progah v polfinalu, kjer je nato Ponomarenkova dobro začela in slabo končala, saj ji je v zadnjih sto metrih zelo padla hitrost. "Počutila sem se dobro in zelo močno do zadnjih sto metrov, ko sem dobila povsem trde roke in sem se komaj privlekla do cilja. Morda sem prehitro začela, a počutje je bilo tako dobro, da sem pričakovala, da bom vzdržala do konca. Vem, da sem sposobna precej več, kot sem pokazala. Trdo sem prepričana, da sem dobro pripravljena," je nastop analizirala Ponomarenkova, ki je imela srečo s progo številko šest. Jutrišnji nastop v finalu B je zanjo le neprijetna dolžnost, ki jo mora opraviti.

S trenerjem in možem Stjepanom Janićem sta zaradi letošnjih boljših dosežkov več stavila na 500 metrov, medtem ko je bila v preteklosti njena paradna disciplina sprint na 200 metrov. "Na zadnjih treningih se ob merjenih dosegla najboljše čase na 200 metrov v vsej dosedanji karieri, zato ostajam optimist. Upam, da bom iz jeze ob neuspehu dobila še nekaj dodatne moči za 200 metrov," je že gledala k naslednjemu nastopu Ponomarenkova, ki ne vidi težav v tem, da ima v sezoni zelo malo tekem. Trenira tudi z Natašo Janić, sestro svojega moža, sicer reprezentantko Madžarske.

"Ko sem bila na treningu na Madžarskem, tekmovalke iz drugih držav niso bile toliko hitrejše kot na olimpijski tekmi. Z vetrom se nisem obremenjevala, bila sem tako skoncentrirana, da nisem slišala niti gledalcev. Na koncu sem le upala, da bo še kateri zmanjkalo moči, tako kot jih je meni," je razglabljala Ponomarenkova, ki vzdušja olimpijskih iger sploh ne občuti. Ker največje reprezentance bivajo v hotelih tik ob progi, je v satelitski olimpijski vasi v Etonu še manj tekmovalcev in tekmovalk kot na tekmah svetovnega pokala. "Ker nas je zelo malo, je vse skupaj videti zelo ubogo. Upam, da bom olimpijske igre občutila vsaj dva dneva, ko se bomo v soboto preselili v glavno olimpijsko vas v Londonu," je ob koncu pogovora, ki ga je -kljub razočaranju izvedla zelo profesionalno, povedala Ponomarenkova.

"Ne morem veliko povedati. Zdaj je pomembno, da na vse skupaj pozabi, si povrne samozavest ter moči in pripravi na 200 metrov. Štiri leta sva se pripravljala za ta nastop, zato nama je zdaj zelo težko. V uteho nama je le to, da so v polfinalu izpadle še nekatere favoritinje," je dodal trener Stjepan Janić, ki je bil z ženo in varovanko pozimi na pripravah na Portugalskem, nekaj časa v Zagrebu in najdlje na Madžarskem, kjer ima največ tekmic za trening, pa tudi stroški so najmanjši.