Marko Zidanšek, podžupan za področje financ in gospodarstva, je povedal, da so gradbinci z deli po časovnem načrtu zamujali že dvajset dni. Odločitev občine ni presenečenje, saj je imela družba že dalj časa velike finančne težave, ki so se končale s prisilno poravnavo. Že spomladi, ko sta predsednik upravnega odbora CM Celje Zdravko Zver in celjski župan Bojan Šrot slovesno podpisala pogodbo, so mnogi dvomili, ali bo nekdanjemu celjskemu gradbenemu velikanu uspelo prebroditi težave.

Zver je bil takrat še optimističen in je pričakoval, da se bodo pogajanja z bankami dobro končala. Tudi celjski župan je ob podpisu pogodbe izrazil veselje, da je na javnem razpisu za ta pomemben, več kot štiri milijone evrov vreden projekt, bilo izbrano ravno domače podjetje.

Podžupan Zidanšek nam je včeraj še pojasnil, da bodo takoj sprožili postopek objave novega javnega razpisa za izbiro izvajalca del. Če bo šlo vse po sreči in ne bo pritožb, bi lahko pogodbo z izbranim podjetjem podpisali že v začetku septembra. Celjani so za projekt, ki naj bi bil končan v dveh letih, dobili 2,5 milijona evrov iz EU. Po Zidanškovih besedah ta denar naj ne bi bil ogrožen. Občina bo seveda vsa tista dela, ki jih je CM Celje opravilo, plačala, sicer pa je že sprožila postopek za unovčenje bančne garancije.