Kot so prek spletne strani Ljubljanske borze sporočili iz banke, je DBS v prvem polletju izkazala 1,75 milijona evrov izgube iz rednega poslovanja, medtem ko je v enakem obdobju lani ta dosegla 4,25 milijona evrov. Izguba je bila znova predvsem posledica dodatnih oslabitev ter odpisov za kredite.

Banka je iz naslova oslabitev in rezervacij za kredite skupaj izkazala 5,09 milijona evrov neto odhodkov, kar je za 19 odstotkov manj kot v prvem polletju lani. Izkazanih je bilo 5,11 milijona evrov neto odhodkov za oslabitve kreditov, kar je za 20 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Na znižanje odhodkov za oslabitve so vplivali prihodki od izterjav terjatev, so navedli v banki.

Skupina DBS je iz naslova oslabitev kreditov izkazala neto odhodke v višini 5,24 milijona evrov ali za
26 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Izkazala je za 14.000 evrov neto prihodkov iz ukinjenih rezervacij za zunajbilančne obveznosti.

Bilančna vsota skupine DBS je konec junija dosegla 913,554 milijona evrov in se je v prvem polletju znižala za odstotek. Bilančna vsota banke je konec junija dosegla 884,25 milijona evrov in se je znižala prav tako za odstotek zaradi zmanjšanja vlog strank, ki niso banke, in kreditov od bank.

Skupaj so se krediti banke v prvem polletju povečali za 11 odstotkov na 653,38 milijona evrov. Na povečanje kreditov je v glavnem vplivalo povečanje posojil, danih strankam, ki niso banke. Brez upoštevanja oblikovanja oslabitev so se krediti do konca junija povečali za 23 odstotkov.

Kapitalska ustreznost skupine je konec junija znašala 11,72 odstotka, banke pa 11,95 odstotka, je še razvidno iz nerevidiranega polletnega poročila skupine DBS za prvo letošnje polletje.