O ovadbah zaradi afere Dimic je danes sicer poročalo Delo. Po njihovih podatkih so kriminalisti ovadbe spisali zoper nekdanja vodilna v podjetju Vegrad Hildo Tovšak in Mateja Košiča ter nekdanjega predsednika uprave NLB Draška Veselinoviča in še dva zaposlena v omenjeni banki. Med ovadenimi pa naj ne bi bilo Simone Dimic in njenega partnerja Romana Horvata.

Črepinko je na današnji novinarski konferenci, namenjeni predstavitvi rezultatov dela urada, o imenih ovadenih ni govoril. Je pa potrdil, da so v zvezi s to afero podali kazenske ovadbe v dveh sklopih zaradi suma storitve kaznivih dejanj zlorabe položaja in zaupanja. Prav tako so na državno tožilstvo podali poročilo, da v enem primeru niso bili izpolnjeni vsi elementi za ovadbo, je še pojasnil Črepinko.

Na Generalni policijski upravi pa so pojasnili, da sta bili podani dve ovadbi, prva januarja zoper tri osebe, druga, takrat zoper dve osebi, pa junija.

Zgodbo, da naj bi hišo nekdanje šefice kabineta prejšnjega premiera Boruta Pahorja v Murglah Vegrad obnavljal z gradbenim materialom, ki je bil namenjen gradnji stanovanjske soseske Celovški dvori, so razkrili mediji. Ugibanja so potrdili tudi nekateri delavci, ki naj bi sodelovali pri obnovi hiše. Dimičeva je sodelovanje z Vegradom zanikala, je pa potrdila, da je za obnovo družinske hiše od NLB dobila posojilo v vrednosti 350.000 evrov.

Izkazalo se je, da naj bi Dimičeva kredit dobila z izjemno ugodno obrestno mero za dobo 30 let, ob tem, da je imela v času pridobitve kredita, ko je torej vodila Pahorjev kabinet, približno 2200 evrov neto plače. Preiskovanja zadeve sta se zato lotili tako protikorupcijska komisija kot policija. Nekaj dni za tem, ko je primer pod drobnogled vzela policija, je Dimičeva odstopila s položaja.