Prva je na olimpijsko sceno zakorakala metalka kopija Martina Ratej, ki je svojim kvalifikacijskim nastopom pričenja ob 11. uri. Naša atletinja je že v drugem metu kopje zalučala 63,60 metra, izpolnila kvalifikacijsko normo in se tako neposredno uvrstila v četrtkov finale.

Brez večjih težav se je v polfinale v 500-metrski razdalji uvrstila slovenska kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić. v svoji skupini je zasedla peto mesto, zmagala pa je domačinka Rachel Cawthorn. Tudi v polfinalu je bila Slovenka peta, s čimer se ni uvrstila v finale in bo nastopila v malem finalu za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Jadralki Teja Černe in Tina Mrak, sta danes opravili s sedmo in osmo regato v razredu 470. Dekleti sta najprej tretjič zapored zasedli 17. mesto, v osmi regati pa sta bili 15. V skupni razvrstitvi sta izgubili eno mesto in sta sedaj na 19., predzadnjem mestu (96 točk).

Danes bo podeljenih 22 kompletov odličij

V Londonu bomo danes videli 21 končnih uvrstitev, podeljenih pa bo 22 kompletov odličij. V atletiki bodo odločitve padle v moškem teku na 1500 metrov, v skoku v daljino in v disku, v ženski konkurenci pa v teku na 100 metrov z ovirami. pestro bo tudi v športni gimnastiki, kjer so na sporedu štiri finalne odločitve na posameznih orodjih: v moški konkurenci na bradlji in drogu, v ženski pa na gredi in parterju.

Končne odločitve bodo padle še v dviganju uteži, rokoborbi v rimsko-gršlem slogu, konjeništvu, tri komplete odličji bodo podelili kolesarjem na londonskem velodromu, jadralke in jadralci bodo izpeljali finalne plove v razredu RS:X, v sinhronem plavanju pa se bodo predstavili pari v prostem programu, moški pa v skokih s 3-metrske deske. Prav tako so sklepni dvoboji na sporedu v namiznem tenisu, kjer se bo bil boj v ekipni ženski konkurenci, olimpijski prvak bo znan tudi v triatlonu.

Primož Kozmus s srebrom v domovini v petek

Primož Kozmus, ki je na olimpijskih igrah v Londonu osvojil srebrno medaljo v metu diska, bo v domovino pripel v petek, na Brniku bo njegovo letalo prispelo ob 12.30 uri, so sporočili iz njegove ekipe. V petek zvečer bo v centru Brežic sprejem za najboljšega slovenskega atleta, ki se bo pričel ob 20. uri.

Več si preberite na Dnevnikovem olimpijskem portalu.