Okoli 3.15 ure v soboto je vinjeni slovenski voznik v Vrsarju z avtomobilom zapeljal na sprehajalno pot in pri tem skoraj povozil mladoletnega Nemca. Na poti je bilo več turistov, 23-letni Slovenec pa je Nemca skoraj povozil, ko ga je ta želel vprašati, zakaj vozi po poti, rezervirani za pešce.

Voznik v avtomobilu znamke volvo s slovensko registrsko oznako je ob vprašanju pospešil. Večina sprehajalcev se je avtomobilu uspela izmakniti, nek moški pa je, besen nad dogajanjem, v avtomobil začel metati kamenje in ga poškodoval. 23-letnega Slovenca je prijela poreška policija.

Z motorjem v zid in nato v javno razsvetljavo

V soboto v naselju Peroj se je okoli 14. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je bil ranjen 46-letni Slovenec, so sporočili hrvaški policisti. Slovenec je z motorjem znamke suzuki vozil skozi naselje Peroj, ko je na ostrem in nepreglednem ovinku zapeljal s ceste in z desnim bokom udaril v zid. Pri udarcu ga je odbilo na drugo stran ceste, kjer je podrl javno razsvetljavo.

Motorist je bil težje poškodovan, po podatkih policije pa naj bi bil tudi vinjen. Ker na glavi ni imel čelade, ga čaka še visoka kazen.