Vasilij, kaj je šlo narobe?

Regata je bila naporna, odločen sem bil napasti, kar mi je na startu tudi uspelo. Skušal sem iti v levo stran, vsi tekmeci so šli v desno, zato sem moral nekaj ukreniti. Upal sem na malce sreče, a sem med regato zaradi vetra spremenljivih smeri kmalu izpadel iz boja za kolajne. Kljub temu je za mano uspešen nastop na igrah, s katerimi ne smem biti nezadovoljen, saj sem na regatnem polju dal vse od sebe.

Ste imeli optimalne razmere za delo?

Hendikepiran sem bil, ker dolgo časa sploh nisem imel ekipe. Še dobro, da sem jo pridobil vsaj dva meseca pred Londonom. Brez nje ne bi imel niti svojega jambora.

Kako bi ocenili svoje nastope?

Res sem dobro jadral. Če je toliko vetra, kot ga je bilo v Londonu, običajno ne pridem niti med deseterico, tokrat pa sem bil vselej v stiku z vrhom. Ogromno sem se približal najboljšim jadralcem, zagotovo pa mi v razredu finn manjka kilometrine. Če bi imel še pol leta trdega treninga, bi lahko pričakoval precej boljši rezultat v Londonu. Iztržil sem največ, kar sem lahko, kar je fantastičen izid.

Koliko kilogramov morate še pridobiti, da boste lahko povsem v vrhu v razredu finn?

V razred finn sem prišel pred tremi leti. Takrat sem imel 76 kilogramov, zdaj jih imam dvajset več, a sem še vedno med lažjimi tekmovalci. Predstavljate si lahko, da je zelo težko pridobiti dvajset kilogramov mišične mase. Poskušali smo vse, da bi bil kar se da najbolje pripravljen. Moji kilogrami ustrezajo pogojem z manj vetra. Če bi bilo tako v Londonu, bi lahko napadal še višja mesta. A ponavljam - regata je bila super, pogoji za jadranje prav tako. Tekmoval sem z jadralci, ki so v razredu finn že deset let ali več, zato so razumljivo boljše pripravljeni od mene.