"Upamo, da so ti projekti in ukrepi prva prednostna naloga za vso slovensko politično elito in da je šele druga prioriteta spopad z osebo Janeza Janše," je med drugim izpostavil Žerjav.

Prepričan je, da zadnjega padca bonitetnih ocen za Slovenijo zagotovo ne bi bilo, če bi šest predsednikov in ena predsednica parlamentarnih strank na zadnjem skupnem sestanku našli dogovor o podpori zlatemu fiskalnemu pravilu, o rešitvi vprašanja referendumske ureditve ter vprašanja državnega holdinga oz. reševanja slovenskih bank.

Janša: Znižanje bonitete odgovor tistim, ki so vladne ukrepe razglasili za prehitre

A so se dogovorili le, da lahko doseganje dogovora prestavijo na jesen, piše predsednik SLS in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot dodaja, si na tem sestanku niso "zaslužili niti kavice", ki so jo spili. Pri tem pa poudarja, da SLS podpira vse te projekte in ukrepe, ker so nujni za zajezitev nadaljnjega padanja bonitetnih ocen Slovenije in pomenijo predvsem pogoj za zagon gospodarstva.

Ob tem pa so v SLS po njegovih besedah pripravljeni tudi na posamezne spremembe predlogov teh projektov, dopolnitve, drugačne rešitve, skratka na kompromis. Žerjav zavrača vsakršno politikantstvo in politično preigravanje. Vse predsednike parlamentarnih strank pa SLS poziva, da za dobro Slovenije, predvsem pa za dobro slovenskega gospodarstva, izpeljejo navedene projekte in pošljejo v mednarodno javnost ter na finančne trge "sporočila, da zmoremo".

Krizna retorika: Preskoki s pesimizma na optimizem, opozicija na "pomoč"

Bonitetni agenciji Moody's in Standard & Poor's sta namreč minuli teden ponovno znižali oceno kreditnega dolga Sloveniji.