V soboto so se zastoji sicer pojavljali po celi Sloveniji. Vozniki so najdlje čakali v gneči na primorski in gorenjski avtocesti ter na mejnih prehodih, kjer so za izstop čakali tudi več kot eno uro, na mejnem prehodu Starod pa tri ure.

Več informacij o stanju na cestah najdete tukaj

Ta konec tedna je sicer eden prometno bolj obremenjenih tudi zato, ker se je v sosednji Italiji začel ferragosto, ko se na letni dopust odpravi večina Italijanov, so včeraj pojasnili na Pic.

Rekorda iz 2009 (še) niso podrli

Bistveno huje je pri Francozih, na vrhuncu turistične sezone je namreč prišlo do takšnih zastojev, da so v najbolj prometnem času merili skupno 765 kilometrov. Iz francoskega prometno-informacijskega centra so sporočili, da je to letošnji rekord.

Do največjih težav je prišlo na tako imenovani sončni avtocesti A7, ki na vzhodu Francije vodi do Sredozemskega morja. Med mestoma Lyon in Orange so vozniki v soboto opoldne na razdalji 140 kilometrov le počasi napredovali. Mirne živce so morali imeti tudi počitnikarji pri predoru Mont Blanc, saj so morali vozniki, ki so potovali v smeri Italije, čakati tudi do dve uri.

Kljub temu pa letošnji zastoji niso podrli rekorda iz poletja leta 2009. Takrat so zastoji merili 866 kilometrov.