Virant je bil v pogovoru za Mladino večkrat oster do predsednika koalicijske partnerice SDS in premiera Janeza Janše.

Med drugim je dejal, da "smo na točki preloma, kjer se bo moral predsednik vlade resno zamisliti in se odločiti, ali bo nadaljeval v isti maniri in podporo vlade pripeljal do petih odstotkov ali pa bo jeseni obrnil ploščo in začel novo zgodbo".

Sicer mu ni žal za odločitev, da se je njegova stranka Državljanska lista odločila za Janšo in ne za Zorana Jankovića. Odločitev sicer ni bila lahka, saj da je bil Janković relativni zmagovalec volitev, vendar so morali kot jeziček na tehtnici med dvema možnima variantama izbrati boljšo, "ali če že hočete, manj slabo", je pojasnil.

SDS se je na Twitterju odzvala tudi na poročanje o četrtkovi proračunski seji vlade in o skrbeh ministrstva za finance, da vlada ne bo mogla zapreti proračuna. Vlada je namreč zavrnila osnutka izhodišč za pripravo proračunov za leti 2013 in 2014 in ministrstvu za finance naložila, naj skupaj z ostalimi resorji pripravi novo gradivo.

Ministra za finance Janeza Šušteršiča na četrtkovi seji vlade sicer naj ne bi bilo. SDS je danes na Twitterju vprašala, "če je kdo že kje videl, da je šel minister za finance med proračunsko sejo vlade na dopust".