Kako se je odrezala Mateja Šimic, lahko izveste TUKAJ.

Dvoršakova ostala brez finala

Slovenska strelka Živa Dvoršak je v kvalifikacijah tekme z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov zadela skupno 574 krogov, kar je zadostovalo za 36. mesto, vendar pa je bilo premalo za finale.

Šutejeva izpadla v kvalifikacijah

Atletinja Tina Šutej, slovenska rekorderka v skoku s palico, je v Londonu izpadla v kvalifikacijah olimpijskih iger z delitvijo 19. izida. Za preboj med 12 finalistk bi morala preskočiti 4,55 m. Danes bo ob 20. uri v tretji skupini polfinala na 400 m z ovirami tekel še slovenski reprezentant Brent LaRue.

Hmeljak končal na 31. mestu

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je na olimpijskih igrah v Londonu po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk) in se ni uvrstil v regato za medalje najboljše deseterice, ki bo v ponedeljek.

Slovenski jadralki želita višjo uvrstitev

Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta po drugem dnevu in štirih regatah na olimpijskem regatnem polju v Weymouthu v razredu 470 ostali na 13. mestu (48 točk). Evropski podprvakinji sta bili v tretji regati 12., v četrti pa 15. in si želita višje, kot sta trenutno.

Brent LaRue z 13. izidom končal nastop v polfinalu

Slovenski reprezentant Brent LaRue je na olimpijskih igrah v Londonu v polfinalu na 400 m z ovirami tekel 49,45 sekunde in bil tretji v tretji skupini, skupno pa je 13. izidom uspešno končal svoje prve OI.

Več novic iz Londona si preberite na Dnevnikovem olimpijskem portalu!