Kako se po vašem mnenju povezujeta odgovorna poslovna politika in družbena odgovornost podjetja?

Podjetje, ki ima odgovorno poslovno politiko, tudi deluje družbeno odgovorno. V podjetju mimovrste=) verjamemo, da tako podjetje pridobiva konkurenčnost in tudi tako izboljšuje svoje poslovanje.

Kako se korporativna družbena odgovornost podjetja mimovrste =) izkazuje v odnosu do sodelavcev?

Podjetje mimovrste=) je bilo že v samih začetkih zasnovano kot zaposlenim in njihovim družinam prijazno podjetje. Večina pogojev za pridobitev certifikata Družini prijazno podjetje je bila v poslovanje družbe vpeljanih že pri sami ustanovitvi. Povečanje motiviranosti za delo, prizadevnosti, storilnosti in pripadnosti podjetju - vse to izhaja iz izboljševanja možnosti usklajevanja poklicnega in družinskega življenja zaposlenih. Ena od naših formul za uspeh je načrtno in sistematično vlaganja v človeški kapital. Verjamemo, da se brez tega ne moremo nadejati uspehov.

Kako pa se korporativna družbena odgovornost vašega podjetja kaže v odnosu do okolja in do lokalne skupnosti oziroma regije?

Lokalni skupnosti pomagamo predvsem s sponzorstvi in donacijami, večinoma v obliki materialnih sredstev. Tako pomagamo pri izvedbi posameznih lokalnih prireditev in projektov. V lanskem decembru smo organizirali tudi svojevrstno božično obdarovanje. Skupaj z društvom UP Jesenice smo izbrali dve socialno ogroženi družini - štiričlansko in sedemčlansko, s skupaj sedmimi otroki. V darilne pakete so zaposleni mimovrste=) zapakirali za vsakogar nekaj: gospodinjske pripomočke, posteljnino in posodo, najmlajši pa so prejeli sladkarije, igrače in šolske potrebščine. Darila je pripravil celoten kolektiv našega podjetja in tako smo hkrati opravili še svojevrsten tim bilding, poln dobrih občutkov in pozitivne energije.

Bi pritrdili glavni direktorici skupine Trimo Tatjani Fink, MBA, da bo konkurenca sama izločila družbeno neodgovorna podjetja? Se bo po vašem mnenju to na dolgi rok zgodilo tudi v Sloveniji?

Veseli me, da je v našem okolju vse več podjetij, ki se zavedajo pomena družbene odgovornosti, in verjamem, da bo v prihodnje tudi vse več takih, ki ne le da se pomena družbene odgovornosti zavedajo, temveč družbeno odgovorno tudi stalno delujejo in ukrepajo.

Kako prenašate sporočilo o pomenu družbeno odgovornega vedenja mimovrste =) na svoje zaposlene?

Družbena odgovornost je v podjetju mimovrste=) prisotna že od začetka poslovanja. Nanjo smo pozorni pri vseh pomembnih odločitvah in na vsakem koraku našega poslovanja. Zaposleni so na primer nedavno tega neposredno začutili odgovornost svojega podjetja, ko smo med stavko javnega sektorja za njihove otroke organizirali brezplačno varstvo in animacijo.