"Sem strastna bralka in zato vedno pozorna na namige o vrednih delih. Večino namigov si izmenjamo znotraj kroga prijateljev, sodelavcev in znancev, ideje pa črpam tudi iz različnih družabnih omrežij ter specializiranih spletnih portalov. Ni knjigarne, mimo katere bi lahko šla mirno, ne da bi pokukala vsaj v izložbo. Knjige tako kupujem povsod, kjer najdem možnost, od klasičnih knjigarn, letališč, spletnih prodajaln, do bencinskih črpalk v Italiji, kjer se tudi najdejo zanimiva dela. Včlanjena sem tudi v knjižnico v Italiji, ki mi omogoča branje izjemnih italijanskih del."

Katere knjige nameravate prebrati to poletje?

Knjige berem čisto po navdihu, kar pomeni, da si lahko na plažo prinesem bodisi zahtevno filozofsko delo ali pa najlahkotnejše poletno branje. Ko berem, sem vedno "notri", ne glede na to, kje sem. No, morda le kakšne obvezne, suhoparne, strogo poslovnoekonomske knjige ne bi vzela s seboj. Letos sem poleti že prebrala Voditelj brez naziva Robina Sharma, lahkotno branje, a s poglobljenim sporočilom o odličnosti posameznika, ter Prvo od suhih krav avtorja Boštjana M. Zupančiča, odlično filozofsko delo slovenskega avtorja, v knjižnici pa sem že rezervirala tudi njegovo Drugo od suhih krav. Uživala sem tudi v Umetnosti ljubezni in življenja Erica Fromma, ki me je z avtorju lastno pronicljivostjo in tenkočutnostjo razmišljanja o življenju in ljubezni navdahnila tudi za branje njegovega znanega dela Zdrava družba. Močno mi je dala misliti tudi knjiga Bog kot zabloda Richarda Dawkinsa, po mojem mnenju priporočljivo branje za vsako nekoliko bolj razmišljujočo osebo, ki si zastavlja večna vprašanja o življenju, veri in religiji.

In katere bi priporočili mladim?

Menim, da je podlaga za vse, kontinuirano samoanaliziranje - kakšna oseba si želimo postati, kaj si želimo za svoje življenje - in nato stremljenje k temu, da je naše vedenje in delovanje skladno s tem. To, kar smo danes, je vsota odločitev, ki smo jih sprejeli včeraj. Vsaka odločitev ali neodločitev prinaša posledice. Torej, biti budni, biti živi in biti pogumni na svoji poti. Racionalno in intuitivno obenem. S takšnim stanjem duha v svoja življenja prikličemo ustrezne ljudi, okoliščine knjige ... jpš

Več na www.dnevnik.si/zaposlitve_in_kariera.