Sobota, 4. avgusta

Začenja se Festival Radovljica, v sklopu katerega se bo na tradicionalnih lokacijah v Radovljici in Velesovem zvrstilo deset mednarodnih koncertov in celodnevnih delavnic za pevce in pianiste. Na sobotnem otvoritvenem koncertu bodo zazvenele nekatere izmed največjih glasbenih mojstrovin 15. stoletja iz Italije, Anglije, Francije in Nizozemske, v izvedbi ansambla The Orlando Consort.

Ponedeljek, 6. avgusta

Ameriška zunanja ministrica Hillary Clinton se bo na turneji po afriških državah srečala z nekdanjim predsednikom Južne Afrike Nelsonom Mandelo.

V Hirošimi bo komemoracija ob 67. obletnici eksplozije atomske bombe, ki je leta 1945 uničila mesto.

Britanski vlakovodje bodo zaradi spora z vlado glede pokojnin med olimpijskimi igrami ves dan stavkali.

Torek, 7. avgusta

V Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani bodo s filmskimi projekcijami začeli predstavitev sodobne umetnosti newyorške scene, ob tem pa bodo predstavili tudi zbirko Paula Tschinkla ART/new york. Serijo videozapisov o sodobni umetnosti bodo predstavljali do konca avgusta, vsak torek ob 20. uri.

V baročnem parku Goriškega muzeja v Kromberku bo skupina Šukar s koncertom otvorila poletni festival Glasbe sveta. Do 28. avgusta, ko se bo festival končal, bodo nastopili še skupina Vruja, hrvaška glasbena velemojstrica Tamara Obrovac, trio Dovč&Gombač&Krmac in drugi.

Sreda, 8. avgusta

Nogometaši Maribora bodo proti Dudelangeju odigrali povratno tekmo tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Štajerci odhajajo v Luksemburg s tremi zadetki prednosti iz Maribora (4:1).

Četrtek, 9. avgusta

V Edinburghu na Škotskem se začne mednarodni festival. Prvi koncert bo Maša življenja, ki jo je po Nietzschejevem delu Tako je govoril Zaratustra zložil Frederick Delius.

Nogometaše Mure čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo (tekma bo v Ljudskem vrtu v Mariboru ob 20. uri). Ekipa iz Murske Sobote bo skušala proti ukrajinskemu Arsenalu nadoknaditi tri zadetke zaostanka (0:3) s prvega dvoboja v Kijevu.

Petek, 10. avgusta

Začel se bo festival Kamfest, ki bo do 19. avgusta zasedal različna prizorišča v Kamniku. Po besedah organizatorjev bo festivalski program raznolik in namenjen vsem - od najmlajših, komaj racajočih kobacačev, pa vse do tistih, ki že uživajo zasluženo upokojensko življenje.