Tako Jaklič kot Ambrožič naj bi namreč prepisovala v svojem magistrskem delu. Ambrožiča je svet Pozitivne Slovenije pozval k odstopu s funkcije poslanca, iz poslanske skupine Pozitivne Slovenije in stranke.

Jakliču pa je senat ljubljanske ekonomske fakultete zaradi plagiatorstva uradno odvzel magistrski naziv, pozneje pa ga je ljubljanski mestni svet, kjer ima večino Lista Zorana Jankovića, potrdil za vnovičnega direktorja Lekarne Ljubljana.

Zato je mestni odbor SDS, ki je bil tudi proti Jakličevem imenovanju, v sporočilu za javnost izrazil pričakovanje, da bo predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković enak poziv k odstopu naslovil tudi na Jakliča. V Pozitivni Sloveniji odgovarjajo, da je bil Jaklič na delovno mesto direktorja zavoda izbran preko javnega razpisa in da je o njegovem imenovanju odločal svet zavoda, ki lahko odloča tudi o njegovi morebitni razrešitvi.

"Pozitivna Slovenija si za razliko od koalicijskih političnih strank ne lasti pristojnosti, ki niso v domeni političnih strank, kar pomeni, da nima pravice in ne more odločati o Marku Jakliču," so zapisali v stranki.