„Poletje je poslovno gledano večinoma dokaj umirjeno obdobje in kot takšno idealno za poglobljeno razmišljanje, ko se »zložijo« misli in ideje celega leta in v kreativnem duhu rojevajo novi projekti. Sama sem mnenja, da ne moremo ostro razmejevati različnih vlog, ki jih imamo v življenju, zagotovo pa to velja za podjetnike. Vedno znova se mi dogaja, da se mi v času popolnega odklopa, porodijo najboljše ideje, ki kar same napeljujejo k realizaciji, zato je to zame tudi najbolj produktiven čas za res kreativne projekte.“

Po čem bo posebno letošnje vaše poletje?
To poletje, kot vsa, odkar sem mamica Janu in Juretu, bo posebno v odkrivanju sveta skozi njune oči. Vsako poletje z njima je drugačno, druge igre, drugi pogovori, druge skupne dogodivščine. V času poletnih počitnic še posebej razbremenjeno uživamo v družbi eden drugega in se vedno znova odkrivamo v igrivem in sproščenem vzdušju.
Letošnje poletje je zame zagotovo posebno tudi po tem, da nisem želela nikakršnih fiksnih planov ali v naprej rezerviranih destinacij, ampak se svobodno predajam in uživam v posameznih trenutkih. Popolna svoboda, popoln užitek drobnih vsakodnevnih presenečenj!
Neprecenljivo.

Kje dobite največ namigov, katere knjige in publikacije je dobro brati in kje jih kupujete?
Sem strastna bralka in kot takšna vedno pozorna na namige o vrednih delih. Večino namigov si izmenjamo znotraj kroga prijateljev, sodelavcev in znancev, ideje pa črpam tudi iz različnih družabnih omrežij ter specializiranih spletnih portalov. Na svojem telefonu si v beležnico vpisujem tudi vse namige, ki jih ponujajo tudi posamezne knjige in tako sistematično sestavljam seznam »obveznega« branja.
Moram priznati, da ni knjigarne, mimo katere bi lahko šla mirno, brez da bi pokukala vsaj v izložbo. Knjige tako kupujem povsod, kjer najdem možnost, od klasičnih knjigarn, letališč, spletnih prodajaln, do bencinskih črpalk v Italiji, kjer se tudi najdejo zanimiva dela. Tudi knjižnica je moj prostor, kjer neizmerno uživam in kjer ideje kar kličejo s polic. Včlanjena sem tudi v knjižnici v Italiji, ki mi omogoča branje izjemnih italijanskih del.

Katere knjige boste prebirali torej v teh poletnih tednih, o čem pripovedujejo in zakaj jih boste brali prav v tem času?
Knjige berem čisto po navdihu, kar pomeni, da lahko na plažo nesem s seboj bodisi zahtevno filozofsko delo ali pa najlahkotnejše poletno branje. Ko berem, sem vedno »notri« ne glede na to, kje sem. No, morda le kakšne obvezne, suhoparne, strogo poslovno ekonomske knjige ne bi vzela s seboj. Letos sem v tem času že prebrala »Voditelj brez naziva« Robina Sharma, lahkotno branje, a s poglobljenim sporočilom o odličnosti posameznika, »Prvo od suhih krav« avtorja Boštjana M. Zupančiča, odlično filozofsko delo slovenskega avtorja in v knjižnici že rezervirala tudi njegovo »Drugo od suhih krav«, uživala v »Umetnost ljubezni in življenja« Erica Fromma, ki me je z avtorju lastno pronicljivostjo in tenkočutnostjo razmišljanja o življenju in ljubezni, navdahnila tudi za branje njegovega znanega dela »Zdrava družba«.
Trenutno, morda zaradi razmer, v katerih se je znašel svet, še toliko bolj pozorno razmišljam o sami družbi, njeni ureditvi, družbenih in individualnih vrednotah, veliko razmišljam o etiki. Močno mi je dala misliti tudi knjiga »Bog kot zabloda« Richarda Dawkinsa«, po mojem mnenju priporočljivo branje za vsako nekoliko bolj razmišljujočo osebo, ki si postavlja večna vprašanja o življenju, veri, religiji.

Kaj pa šport, kulturne prireditve, meditacija….? Kako vam pomagajo pri osebnostni in strokovni rasti?
Poleti sem kot veter, naravno in svobodno se prepuščam dogajanju. Če se mi miga, migam, če se mi pleše, plešem, če se mi meditira, meditiram...za vse to je poleti vsak dan nič koliko priložnosti.
Tudi sicer, čez leto, znotraj svojega prostega časa držim svoje ravnotežje s tem, da delam, kar čutim in ne kar moram. Verjamem v tezo, da te kot osebo določajo ljudje, ki te obkrožajo in knjige, ki jih prebereš...no, k temu bi dodala še prostor kjer živiš. Torej, Kras, sredi narave, kjer živim, moja družina in moji dragi prijatelji, ter lepe knjige, to je moj recept za ravnotežje in osebnostno rast.

Kaj naj po vašem mnenju prebirajo in kako naj se usposabljajo mladi, ki se zavedajo pomena nenehnega izobraževanja in rasti, bodisi iščejo še službo, bodisi razmišljajo o podjetju….?
Po mojem mnenju je podlaga za vse naprej, kontinuirano samoanaliziranje, kakšna oseba si želimo postati, kaj si želimo za svoje življenje in posledično stremeti k temu, da je naše vedenje in delovanje skladno s tem. To, kar smo danes, je vsota odločitev, ki smo jih sprejeli včeraj. Vsaka odločitev ali neodločitev prinaša posledice. Torej, biti budni, biti živi in biti pogumni na svoji poti. Racionalno in intuitivno obenem. In s takšnim stanjem duha v svoja življenja prikličemo sebi lastno ustrezne knjige, ljudi, okoliščine...