"Tako za športnika, ki pride na olimpijske igre prvič, kot trenerja je največji športni dogodek nekaj posebnega. Vse je fascinantno, predvsem olimpijska vas in ogromna jedilnica. Tudi vzdušje v delu olimpijske vasi, v katerem bivamo Slovenci, je odlično. Veliko se družimo in pogovarjamo o tem, kako se je kdo kvalificiral na olimpijske igre, kaj je doživel. Zvečer kdaj kartamo. Če bi to primerjal z življenjskimi izkušnjami, je tako kot nekoč, ko smo na fakulteti hodili na študijske obveznosti in se družili," doživlja olimpijski utrip David Zalar. "Z Živo sva bila na številnih tekmah svetovnega pokala in tudi na velikem strelskem tekmovanju. Vse to je z olimpijskimi igrami neprimerljivo. Zanimivo je spremljati strelke pred nastopom. Deset minut pred začetkom so bile vse na svoji liniji in čakale na start, poskusne strele pa so izvedle do zadnje minute. Skratka, čuti se, da je olimpijski pritisk precej večji pri vseh strelkah ne glede na to, koliko so izkušene in koliko odličij so osvojile na največjih tekmovanjih."

Živa Dvoršak bo šla znova v strelsko areno jutri, ko se bo pomerila z malokalibrsko puško. Disciplini, v kateri nima najvišjih apetitov, kot jih je imela v streljanju z zračno puško, ko je z enajstim mestom dosegla izvrsten rezultat. V obdobju enega tedna sta Zalar in Dvoršakova veliko trenirala, vstajala pred šesto uro zjutraj, trener pa si je našel tudi nekaj časa, da je občutil olimpijsko vzdušje. Ogledal si je nastop Blaža Kavčiča na osrednjem igrišču Wimbledona, plavalni spektakel, tekmo v judu, bil na odprtju iger, londonskem sprejemu zlate olimpijke Urške Žolnir. London bo zapustil poln vtisov. Najpomembneje pa je, da s pokončno držo po športnem uspehu Žive Dvoršak z zračno puško.

"Dnevi v Londonu so minevali neverjetno hitro. S treningov sva se z Živo vračala popoldne, potem sem imel najrazličnejše obveznosti. Z mediji, pripravo na tekmo, organizacijo drugih stvari. Lahko vam zatrdim, da je trenerski olimpijski dan prav tako zelo naporen. V veliko pomoč nam je tudi Rajmond Debevec, ki ima z osmimi olimpijskimi nastopi ogromno izkušenj, ki jih deli z nami," je nadaljeval Zalar. "Moja velika želja je, da bi se Živa kvalificirala še na kakšne olimpijske igre. Ter da bi vzgojil še kakšnega strelca in ga pripeljal do največje tekme. Menim, da je slovenska šola streljanja ena najboljših na svetu. Še naprej se bom trudil skupaj z drugimi slovenskimi strokovnjaki. Rezultat Žive v Londonu je pokazal, da smo na pravi poti," je vtise sklenil Zalar.